Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΓΙΟΥΖΕΝΤΟΜ ΚΑΙ ΣΤΕΙΝΑΧ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής  Συνέλευσης για τη Νότια Γερμανία και Δήμαρχο του Στειναχ κ. Φρανκ Έντελμαν και ο Δήμαρχος του Ζίνοβιτς, κ. Πήτερ Γιούζεμαν  με το επιτελείο του, με σκοπό τη συνεργασία τους στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι Δήμαρχοι μίλησαν για τους δήμους από όπου προέρχονται, με τον κ. Γιούζεμαν, να δηλώνει ενθουσιασμένος από την ομορφιά και το κλίμα της περιοχής.
Η αρχή της συνεργασίας και της σύσφιξης των σχέσεων των εν λόγω Δήμων έγινε τον Μάρτιο του 2016, με την επίσκεψη του κ. Καφαντάρη στην περιοχή Γιούζεντομ Νόρντ, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας των Δήμων. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι δυο δήμοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά, καθώς υπάρχει ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα και υποδομές, αν και με διαφορετική ταυτότητα στον κάθε δήμο.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα σχετικά με την προβολή των Δήμων και τις περαιτέρω τεχνικές για τουριστική ανάπτυξη αμφότερων των περιοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και το ζήτημα της παραγωγής τοπικών προϊόντων, καθώς και η προώθηση αυτών στο εξωτερικό.
Κοινό στοιχείο των δύο δήμων είναι η αξιοποίηση των ενάλιων επισκέψιμων χώρων και κατ’ επέκταση η λειτουργία των καταδυτικών πάρκων, δραστηριότητα η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο του Ζίνοβιτς με υποδομές οι οποίες θεωρούνται πρωτότυπες.
Στη συνέχεια της ημέρας επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου, καθώς και παραδοσιακά ελαιοτριβεία και τυποποιητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου