Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ύποπτες ενοχλήσεις πολιτών στα σπίτια τους από δήθεν στελέχη της Unicef


Βίντεο έφτιαξε η αστυνομία για τις Βουλγαρικές τηλεφωνικές απάτες 
 
 
Σε κάθε τρόπο για να προστατεύσει τους πολίτες-και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους-από το κύκλωμα των Βούλγαρων με τις τηλεφωνικές απάτες και τα τροχαία ατυχήματα καταφεύγει πλέον η Αστυνομία.
Από χθες δημοσιοποίησε και προβάλλει ειδικό βίντεο μόνο για αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να  ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες.
Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ύποπτες επισκέψεις ατόμων σε σπίτια, τα οποία δήλωναν μέλη της Unicef και ζητούσαν να εισέλθουν για ενημέρωση…
 
Τηλεφωνήματα που κοστίζουν
Το βιντεάκι που ετοίμασε η Ελληνική Αστυνομία και έχει αναρτηθεί στο Υοu Tube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει τίτλο «Τηλεφωνικές απάτες: Κάποια
τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά».
Στο βίντεο ακούγεται μια τηλεφωνική κλήση σε ηλικιωμένη και ο εξής διάλογος:
-Η κα Μαρία;
-Η ίδια.
-Είμαι αστυνομικός και κάλεσα γιατί ο γιος σας έκανε τροχαίο ατύχημα και σκότωσε ένα παιδί. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε το γιο σας και να μην πάει φυλακή. Θα χρειασθούμε να μας δώσετε 10.000 ευρώ. Μπορώ να περάσω από το σπίτι σας σε μια ώρα.
Καθόλη τη διάρκεια του διαλόγου αυτού επισημαίνεται ότι όλα είναι απάτη και στόχος είναι να αποσπάσουν χρήματα. Ζητείται από τους πολίτες να επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομία.
Πάντως, το συγκεκριμένο κύκλωμα, που έχει τις ρίζες του στη Βουλγαρία, συνεχίζει απτόητο τη δράση του τα τελευταία χρόνια και ανανεώνεται συνεχώς με καινούργια μέλη, κάτι που δυσκολεύει σημαντικά τις Αρχές για την πλήρη εξάρθρωσή του.
 
Από την Unicef
Στην Καλαμάτα, πάντως, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν καταγγελίες πολιτών ότι έχουν δεχτεί στο σπίτι τους και, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις σε ακατάλληλες ώρες, την επίσκεψη ατόμου, το οποίο δηλώνει ότι είναι στέλεχος της Unicef και ζητά να μπει μέσα για να κάνει ενημέρωση.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου