Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η πτήση που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Θεσσαλονίκη

Αγκαλιές, δάκρυα χαράς ή αποχωρισμού, συγκίνηση… Συναισθήματα που ζει κανείς έντονα στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων των αεροδρομίων. Η πτήση της Olympic Air που συνδέει την Καλαμάτα με τη Θεσσαλονίκη έχει να… διηγηθεί πολλές ιστορίες ταξιδιωτών, καθώς φέρνει πιο κοντά οικογένειες που έχουν χωριστεί στον Βορρά και το Νότο της Ελλάδας.
Σε μία από τις έκτακτες γιορτινές πτήσεις συναντήσαμε αρκετές οικογένειες να σμίγουν και ταξιδιώτες που ανυπομονούσαν να επιβιβαστούν, περιμένοντας με αγωνία σε μόλις 50 λεπτά να σφίξουν στην αγκαλιά τους αγαπημένα πρόσωπα στην άλλη άκρη της χώρας. Λίγο πριν το check in, γνωρίσαμε φοιτητές που σπουδάζουν στην Καλαμάτα, τη Σπάρτη ή την Τρίπολη, εργαζόμενους σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου γενικότερα, αλλά και άλλους που ζουν μόνιμα μακριά από την πατρίδα τους. Οικογένειες που ταξίδευαν για να βρεθούν τις γιορτές κοντά στις οικογένειές τους, ακόμα κι έναν… ερωτικό μετανάστη, όπως δήλωσε, καθώς περίμενε με αγωνία να φτάσει η ώρα της επιβίβασης για να μειωθεί ο χρόνος μακριά από την αγαπημένη του.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα αναμονής γονείς περίμεναν με λαχτάρα τα παιδιά τους που σπουδάζουν στη Βόρεια Ελλάδα, για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Ηλικιωμένοι που περίμεναν με αγωνία να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά και τα εγγόνια τους που έρχονταν για διακοπές. Μια αδερφή που περίμενε τον αδερφό της και την κοπέλα του από την Κοπεγχάγη, με ανταπόκριση μέσω Θεσσαλονίκης… 
Οταν η αίθουσα αφίξεων πλημμύρισε από τους επιβάτες της πτήσης που περίμεναν τις αποσκευές τους, ο χώρος γέμισε γέλια χαράς, αγκαλιές, έντονα συναισθήματα… Πολλές ιστορίες οικογενειών, τις οποίες φέρνει τόσο εύκολα και γρήγορα κοντά η πτήση που ενώνει τις δύο πόλεις του Βορρά και του Νότου. Ανάμεσα στους ταξιδιώτες και ορισμένοι εργαζόμενοι, που η δουλειά τους επιβάλλει να ταξιδεύουν ανά τη χώρα ή να ζουν μόνιμα μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.
Ακόμα, πολλά μικρά παιδιά που ταξίδευαν για πρώτη ή πολλοστή φορά με τους γονείς τους για να συναντήσουν τους παππούδες, τους θείους και τα ξαδέλφια τους.
Οσο για τα εισιτήρια, οι απόψεις ποικίλλουν, αφού άλλοι ταξίδευαν με… 40 ευρώ και άλλοι με 160 ευρώ το άτομο με επιστροφή.
Τα οικονομικά εισιτήρια είχαν εξασφαλιστεί πριν από 2 - 3 μήνες και άλλοι έκλεισαν ακριβό εισιτήριο μόλις πριν λίγες ημέρες. Οπως είπαν ταξιδιώτες, χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για να σταθείς αρκετά τυχερός και να πετύχεις χαμηλή τιμή. Ωστόσο, ακόμα κι εκείνοι που πλήρωσαν ακριβά το ταξίδι τους, είπαν πως δεν υπάρχει σύγκριση καθώς η πτήση διαρκεί μόλις 50 λεπτά, ενώ το ταξίδι με το αυτοκίνητο… 9 ώρες. Ωστόσο σε οικογένειες με 3 - 4 μέλη που χρειάζεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς, ο προβληματισμός είναι έντονος, αφού το κόστος -αν δεν έχουν πετύχει προσφορές- είναι σημαντικό. Ολοι πάντως ήταν χαμογελαστοί και χαρούμενοι που θα βρίσκονταν με αγαπημένα τους πρόσωπα αυτές τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου