Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Παράταση μέχρι Μάρτιο στο λιμάνι Κορώνης

Παράταση μέχρι το Μάρτιο του 2017, τουλάχιστον, πρόκειται να πάρει η β’ φάση των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης. Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 54%. 
Αιτία της νέας μεγάλης παράτασης είναι το γεγονός ότι το έργο εκτελείται με αργούς ρυθμούς, καθώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα λογαριασμός 200.000 ευρώ για εργασίες που έχει κάνει ο ανάδοχος. Πρέπει να καταβληθούν τα χρήματα αυτά, για να επανεκκινήσει το έργο και να προχωρήσει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 
Σύμφωνα με την επιβλέπουσα υπηρεσία, μέχρι τώρα έχει τελειώσει η εξωτερική θωράκιση και το λιμάνι, ο χώρος με τα σκάφη που ελλιμενίζονται, έχει αυτοπροστασία. Το αντικείμενο των εργασιών που μένει, υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ. Με το έργο αυτό ανακόπτεται η κυματική ενέργεια και προστατεύονται τα σκάφη στο λιμάνι της Κορώνης από τους ισχυρούς ΝΑ ανέμους. Για να προστατευτεί 100% η λιμενολεκάνη και η ακτογραμμή, όλη η παραλιακή ζώνη της Κορώνης μέχρι το Γυμνάσιο, εκτιμάται ότι απαιτείται επέκταση του μόλου κατά 200 μέτρα. Να αναφέρουμε ακόμα πως στην άκρη του μόλου που αποκαθίσταται, προβλέπεται να μπει καινούργιος φάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου