Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Περισσότεροι από 25 Μεσσήνιοι ποιητές στην εκδήλωση της Ένωσης Συγγραφέων


Με μια ιδανική εκδήλωση γιόρτασε η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνοντας το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου, στον ανακαινισμένο «Σταθμό», μια μοναδική συνάντηση με πάνω από 25 συμπατριώτες μας δημιουργούς.
Μέσα σε ζεστή και «ζωντανή» ατμόσφαιρα -που ήταν το κέρδος της επιλογής να «φύγει» φέτος η εκδήλωση από το Πνευματικό Κέντρο-, το ευάριθμο κοινό ταξίδεψε με τις εικόνες που ζωντάνεψαν μέσα από ποιήματα που απήγγειλαν οι ίδιοι οι ποιητές. Από διάφορες περιοχές του νομού και όχι μόνο από την Καλαμάτα, άλλοι πολλά χρόνια στο χώρο της ποιητικής δημιουργίας και άλλοι στα πρώτα τους βήματα, κέρδισαν ισόποσα το δίκαιο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν: οι Γιώτα Αργυροπούλου, Φωτεινή Βασιλοπούλου, Κώστας Ζωτόπουλος, Κυριακή Καρσαμπά, Γαρυφαλλιά Κατσαμπάνη, Τίνα Κουτσουμπού, Άγγελος Λάππας, Αριστοτέλης Φράγκος, Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, Λευτέρης Χριστακόπουλος, Εμανουέλλα Αάμερ, Τίνα Βρεττάκη, Σταύρος Καλυβιώτης, Ηλίας Κοκκέας, Ελένη Κοφτερού, Δημοσθένης  Μιχαλακόπουλος, Βασιλική Μουρίκη, Σταυρούλα Ντόκολα, Παναγιώτης Ντόκολας, Κώστας Οικονομόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Σαββάκης, Μαρία Σταθέα, Νίκος Σταματέλος, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Δημήτρης Χιλλ, Έλενα Ψαρρέα.
Η ποικιλία στη θεματολογία και το ύφος κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η Ευτυχία Δημητρακοπούλου που τραγούδησε συνοδεία της Σόφης Τσόγκα στο πιάνο πήγαν την ποίηση ακόμα πιο μακριά, αποδίδοντας μελοποιημένους στίχους, μεταξύ άλλων, του Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου.
Τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν αναμφισβήτητα την πνευματική δημιουργία στην περιοχή μας, γυμνάζοντας το αισθητήριο του κόσμου, μυημένου και μη, και προβάλλοντας τις προσπάθειες και το έργο συμπατριωτών μας λογοτεχνών.
Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων έχει, μάλιστα, ήδη προγραμματίσει και το επόμενο ραντεβού, στο τέλος του μήνα, με προσκεκλημένο τον καταξιωμένο Μελιγαλαίο συγγραφέα παιδικών, και όχι μόνο, βιβλίων, Βαγγέλη Τασιόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου