Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στη Ρωσία


Ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου), με εκπροσώπους της τους εντεταλμένους συμβούλους τουρισμού, την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα και τον περιφερειακό σύμβουλο Αναστάσιο Τζανή και με συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης, με την προσωπική παρουσία του δημάρχου Ευάγγελου Βαλιώτη, εκπροσώπων του Δήμου Ερμιονίδας, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών.
Το περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς και η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη, και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο.
Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μυθική Πελοπόννησο, ενημερώθηκαν μέσω των εντύπων για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά πελοποννησιακά προϊόντα στα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.
Οι αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βοηθούν την εξωστρεφή πολιτική Περιφέρειας, ενώ σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής τουριστικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.
Η διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών στο ζήτημα της VISA SENGHEN και το τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας που ξεκινά τον Οκτώβριο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά και υπευθύνους του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα, καθώς και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.
Έρευνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2017 έδειξαν πως οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016 δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους, με τα Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις.
Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να αξιοποιήσει την τάση των Ρώσων να επισκέπτονται κυρίαρχα την Ευρώπη, σε ποσοστό 51% του εξερχόμενου τουρισμού τους και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA, να αυξηθούν οι επισκέπτες στην Πελοπόννησο.
Απ’ την άλλη πλευρά, παρά τη δυσκολία που δημιουργεί η απαγόρευση στους Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους να ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας, διαφαίνονται θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από την αύξηση των προκρατήσεων κατά 20% όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπος Ευσταθίου.
Ο υπουργός Τουρισμού της Μόσχας ενθουσιάστηκε από τις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, και παράλληλα ζήτησε από τον Πέτρο Τατούλη τη μετάδοση της εμπειρίας του, από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ως υφυπουργός Πολιτισμού, για τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2014 από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου