Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ATHIOOC 2017



Τους κριτές του διεθνούς διαγωνισμού ATHENA INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION 2017 καλωσόρισε εχθές στην Πύλο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης.

Στο δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Δήμος στους συντελεστές του διαγωνισμού, τόσο ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι κριτές αντάλλαξαν απόψεις σχετικές με την περιοχή, τον τρόπο ζωής αλλά και την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται στο Δήμο.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης ξεκίνησαν σήμερα με 295 δείγματα ελαιολάδων από 10 χώρες. Ο διαγωνισμός διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με επιτυχία και φέτος λαμβάνει χώρα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Navarino Dunes στην Costa Navarino της Μεσσηνίας.


O διαγωνισμός Athena αφορά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα απ’ όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας. Είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου που οργανώνεται στη χώρα μας, όπως πιστοποιείται από την υψηλή συμμετοχή ξένων ελαιολάδων (φέτος το 45% των δειγμάτων), αλλά και ξένων κριτών, όπου οι 13 στους 21 κριτές είναι από 10 χώρες εκτός Ελλάδος.

Ήδη από πέρσι, όταν οργανώθηκε για πρώτη φορά στη σκιά της Ακρόπολης, ο Athena κέρδισε τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη του κόσμου του ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φέτος ο διαγωνισμός ταξίδεψε στην εμβληματική Μεσσηνία, πατρίδα της κορωνέικης, της πιο γνωστής ελληνικής ποικιλίας ελιάς, που λόγω υψηλής ποιότητας φύεται πλέον σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα εκμεταλλευθούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να επισκεφθούν τον ελαιώνα της Μεσσηνίας, αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, όπως τα Ανάκτορα του Νέστωρα (όπου έχουν βρεθεί αγγεία συντήρησης ελαιολάδου), την περίφημη Βυζαντινή εκκλησία της Χριστιανούπολης και τον όρμο του Ναυαρίνου. Μεγάλος χορηγός του διαγωνισμού φέτος είναι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ημέρες, μέχρι και την Τετάρτη 22/3 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα athenaoliveoil.gr στις 31 Μαρτίου 2017.


Την ερχόμενη Τετάρτη ο Δήμος θα ξεναγήσει με βαρκάκια τους συμμετέχοντες στη νήσο Σφακτηρία, όπου θα μπορέσουν να μάθουν την ιστορία της περιοχής με φόντο ένα από τα εκπληκτικότερα φυσικά τοπία της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου