Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

“H τροπολογία δεν λύνει τα προβλήματα των δασικών χαρτών” ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΥΛΙΑ

Δεν λύνει κανένα ουσιαστικό ζήτημα η τροπολογία για τους δασικούς χάρτες, επισημαίνουν οι παραγωγοί που την Κυριακή το πρωί συναντήθηκαν στην Χώρα σε μια πρώτη κίνησή τους, προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειες και να διεκδικήσουν ουσιαστικές λύσεις. Μάλιστα προγραμμάτισαν νέα κοινή σύσκεψη με ευρύτερο χαρακτήρα, για την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στον κινηματογράφο “Rex”, προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς το ζήτημα. Οπως ειπώθηκε στη συνάντηση της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί και εκπρόσωποι συλλόγων από Χώρα, Γαργαλιάνους και την ευρύτερη περιοχή, αυτό που ζητούν είναι να περαστούν τα παραχωρητήρια στους δασικούς χάρτες, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και αυτό αφορά 7.500 παραχωρητήρια. Αν περαστούν αυτά, τονίζουν, θα αποσαφηνιστεί η κατάσταση σε μια μεγάλη έκταση. 
Επίσης σε ό,τι αφορά την εξαγορά, θεωρούν υψηλό το 1/3 της αντικειμενικής αξίας και ζητούν για τις εκτάσεις που είναι περασμένες στο ΟΣΔΕ να ισχύσει ένα αντίτιμο ανάλογο με αυτό που είχαν γίνει τα παραχωρητήρια. 
Από εκεί και πέρα, βρίσκονται σε αναζήτηση νομικού, προκειμένου να κάνουν προσφυγή κατά της νομιμότητας της όλης διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου