Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Για το παλιό σχολείο της Μεθώνης επισκέφθηκε την Πύλο ο Αλέξης Χαρίτσης



Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος βρέθηκε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να γίνει συζήτηση για το θέμα του παλιού σχολείου της Μεθώνης, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα που θα ενταχθεί και το ανοιχτό θέατρο Καλαμάτας.
Ένα πρόγραμμα σημαντικό, όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, αφού έχει να κάνει με την αξιοποίηση νέων αλλά και παλιών κτηρίων που ήταν σε αχρηστία εδώ και χρόνια, ενώ στο σύνολό τους αυτά τα έργα φτάνουν τα 55 σε όλη την Ελλάδα.
Για το συγκεκριμένο ειδικότερα, τόνισε ότι από το νέο ΕΣΠΑ υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με το ότι οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης πόρων των νέων προγραμμάτων, κάτι που μάλιστα έχει αποφασιστεί από το 2014, κατάσταση που η κυβέρνηση παρέλαβε, όμως αντιλαμβανόμενη ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα, γίνεται προσπάθεια επίλυσης μέσω προσκλήσεων που βγαίνουν από το υπουργείο με δικαιούχους αποκλειστικά τους Δήμους της χώρας.
Τα προγράμματα αυτά, όπως τόνισε, αφορούν σοβαρά έργα των Δήμων, όπως για τα απορρίμματα, τα δίκτυα ύδρευσης κ.λπ., με το συνολικό προϋπολογισμό να έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Μιλώντας για το μέλλον, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι θα υπάρξουν και νέες προσκλήσεις, που αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται, όπως για τον ιαματικό τουρισμό, για την αξιοποίηση κτηρίων των Δήμων που δε λειτουργούν, όπως το τουριστικό δίκτυο κτηρίων Ξενία, που τις προηγούμενες δεκαετίες αποτέλεσαν τουριστικά πρότυπα αλλά πλέον είναι σε αχρηστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου