Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ηλίας Κανάκης: «Η λογική του παραλόγου »


H Λογική του Παραλόγου επικρατεί στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, κυρίως, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα των στελεχών της μείζονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα των κ. Δημητρίου Σιψά και κ. Κωνσταντίνου Τσορώνη.
Από τη μία πλευρά, ο κ. Σιψάς, αναφερόμενος στην Πολιτική Ηθική και τη Δημοκρατία, παρέχει επαρκή παρα -πληροφόρηση αναφορικά με τη διαδικασία των δημαιρεσιών του Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος, που αφορούσε στην εκλογή προεδρείου, τακτικών & αναπληρωματικών μελών στις Επιτροπές Οικονομικής & Ποιότητας Ζωής, που διενεργήθηκε κατά την 5η Μαρτίου 2017 με καθ’ όλα δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο.
Αντί να εστιάσει στην παντελή απουσία των συμβούλων της παράταξής του, σε μια τόσο σημαντική διαδικασία, λασπολογεί συστηματικά και ανεπιτήδευτα, αποκαλώντας μας καιροσκόπους, ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτόν να καλύψει την παντελή αδιαφορία και ανυπαρξία της παράταξής του. Στην πραγματικότητα, ο κ. Σιψάς νοσεί από «επιλεκτικό» Αλτσχάιμερ, όταν είναι να αναφερθεί στις κατά καιρούς επανειλημμένες αλλά άκαρπες προσπάθειές μου για επικοινωνία και συνεννόηση με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Καραμπάτσο Νικόλαο, κάθε φορά που προκύπτουν θέματα σοβαρά τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ο κ. Σιψάς επιπλέον ξεχνά τη σύσσωμη υποστήριξη του συνδυασμού μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ » κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς του για την θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσορώνης Κωνσταντίνος, λάμποντας δια της απουσίας του, αναφορικά με την εξέλιξη των δημαιρεσιών της 5ης Μαρτίου, μη αποδεχόμενος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας , μας κατηγορεί για επίδειξη δυνάμεων και συμμαχιών, τις οποίες δε διστάζει να παρομοιάσει με τις αντίστοιχες συμμαχίες του «βρώμικου ’89».
Σε απάντηση όλων των ανωτέρω θλιβερών ανακοινώσεων και εκρήξεων θυμού των συναδέλφων μου, θα ήθελα να επισημάνω ότι ως επικεφαλής παρατάξεων αντιπολίτευσης οφείλουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά αλλά και αρμονικά για το καλό αυτού του τόπου.
Επιπρόσθετα, με το χέρι στην καρδιά θα ήθελα να υποβάλλω ερώτημα και στους δύο παραπάνω αναφερόμενους αναφορικά με το τι σημαίνει τελικά Πολιτική Ηθική και ποια είναι τα όρια της Δημοκρατίας.
Ο συνδυασμός μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ», διαπιστώνοντας μετά λύπης την παραπαίουσα πορεία των στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης, δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται. Με μοναδικό σύμμαχό της την αγάπη του κόσμου που καθημερινά δυναμώνει και ενισχύει την προσπάθειά μας, αρνούμαστε οποιεσδήποτε στρατηγικές επιβολής εξουσίας και μέσα από καινοτόμες ενέργειες και διαδικασίες, καταργώντας τα στερεότυπα, θέτουμε το δικό μας λιθαράκι, για την καλύτερη δυνατή και δημοκρατική εκπροσώπηση των συμφερόντων αυτού του τόπου.
Εκ μέρους της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ»
Ηλίας Κανάκης
Επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Δ. Πύλου-Νέστορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου