Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΤΡΙΤΟ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Διπλασιάζεται η κίνηση με Θεσσαλονίκη

Οι πτήσεις Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη που πλέον εκτελεί η «Ολυμπιακή», με αύξηση 75%, συνέβαλαν ώστε ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» να περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων τριών περιφερειακών αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της επιβατικής κίνησης, κατά το πρώτο φετινό δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. 
Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία γίνεται επίκληση στοιχείων της επιβατικής κίνησης του πρώτου φετινού διμήνου, συγκριτικά με αυτή του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παρουσίασε το δίμηνο του φετινού Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, αύξηση κατά 75,4% των επιβατών, καθώς διακίνησε 3.055 επιβάτες, έναντι 1.742 επιβατών που είχε διακινήσει το αντίστοιχο δίμηνο του 2016.
 
Τα άλλα δύο περιφερειακά αεροδρόμια είναι η Πάρος (αύξηση 116,99%, με 6.044 επιβάτες φέτος έναντι 2.786 πέρυσι) και η Μύκονος (αύξηση 99,2%, με 22.175 επιβάτες φέτος έναντι 11.131 πέρυσι). 
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης της κίνησης στην Καλαμάτα οφείλεται στην αύξηση των επιβατών της γραμμής Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη που εκτελεί πλέον η «Ολυμπιακή». Τα φθηνά εισιτήρια της «Ολυμπιακής», εφόσον έχουν αγοραστεί νωρίτερα, και η αύξηση των εβδομαδιαίων πτήσεων, έδωσαν τη δυνατότητα στους Πελοποννήσιους να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη και στους Μακεδόνες να επισκεφτούν την Καλαμάτα. Υπενθυμίζουμε ότι το χειμώνα εκτελούνται 3 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ τις εορτές και τη θερινή περίοδο υπάρχει καθημερινή αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση η αύξηση της επιβατικής κίνησης δείχνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των πτήσεων για προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα. 
Η συνολική αύξηση της επιβατικής κίνησης στη χώρα μας, το πρώτο φετινό δίμηνο, ήταν 7,2% συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου