Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Προβληματισμός για τις ομπρέλες στο λιμάνι της Κορώνης

Κατ’ αρχήν θετικοί, αλλά και αρκετά προβληματισμένοι ταυτόχρονα, εμφανίζονται αρκετοί από τους καταστηματάρχες στο λιμάνι της Κορώνης ως προς την απόφαση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, η οποία κατάργησε τα αυτοσχέδια κιόσκια στην προκυμαία, επιβάλλοντας στο εξής να χρησιμοποιούνται μόνο ομπρέλες. 
«Για το αισθητικό μέρος του πράγματος είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση, άνοιξε ο τόπος και μπορεί ο καθένας να απολαύσει μια υπέροχη θέα. Το ζήτημα είναι, όμως, κατά πόσο θα είναι λειτουργικό το νέο καθεστώς, μιας και το λιμάνι μας, πολλές φορές τον χρόνο, είναι εκτεθειμένο σε ανέμους» παρατηρούν. Οπως εξηγούν, οι άνεμοι -ακόμα και την περίοδο του καλοκαιριού, πόσω μάλλον την άνοιξη ή το φθινόπωρο- αποτελούν μόνιμο πρόβλημα και δεν είναι λίγες οι φορές που κύματα της θάλασσας φθάνουν μέχρι τις εισόδους των καταστημάτων.
 
Επιπλέον, ένα ακόμα βασικό ζήτημα, όπως επισημαίνουν, είναι ότι σχετικά λίγα από τα καταστήματα στο λιμάνι διαθέτουν ικανοποιητικής χωρητικότητας αίθουσες στα κτήρια κι αυτό πρακτικά θα υποχρεώσει αρκετά μαγαζιά να μετατραπούν σε εποχικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τζίρο τους, αλλά και τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να απασχολούν το σύνολο του προσωπικού που απασχολούν σήμερα. Την ίδια στιγμή, αναφέρουν ότι από ορισμένους καταστηματάρχες είχε προταθεί, ως εναλλακτική, οι χώροι με τις ομπρέλες να μετακινηθούν πάνω από τον δρόμο -να εφάπτονται με τα καταστήματα δηλαδή-, αφήνοντας ελεύθερη την προκυμαία. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι δήλωναν, η πρόταση αυτή προσέκρουσε στο γεγονός ότι ένα τμήμα του παραλιακού δρόμου είναι στενότερο κι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα σε άλλα μαγαζιά. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 
Παρ’ όλο τον προβληματισμό, ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, στην προκυμαία της Κορώνης επικρατεί πανδαιμόνιο εργασιών, με τους επαγγελματίες να «τρέχουν» για να προλάβουν τις ημέρες του Πάσχα, κατά τις οποίες αρκετός κόσμος αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη. Στα περισσότερα από τα καταστήματα οι εργασίες κοντεύουν να τελειώσουν, οι τσιμεντένιες εξέδρες - στις οποίες θα τοποθετηθούν, στη συνέχεια οι ομπρέλες- έχουν ήδη κατασκευαστεί και θα ακολουθήσει η διαμόρφωσή τους, ανάλογα με το ύφος του κάθε καταστήματος. Το τσιμέντο για τις εξέδρες, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, επιδοτείται κατά 50% από τον δήμο, ενώ όλες οι υπόλοιπες εργασίες -το ξήλωμα των παλιών κατασκευών, αλλά και η διαμόρφωση των νέων- καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την τσέπη των επαγγελματιών. Οι οποίοι, καταλήγοντας, προσθέτουν ότι οικονομικά βρίσκονται ήδη σε δύσκολη θέση, καθώς για τις προηγούμενες κατασκευές - «τις οποίες βρήκαμε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες», όπως λένε- έχουν επιβληθεί… αρκετά χιλιάρικα προστίμων από το Λιμενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου