Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Προτεραιότητα σε φράγματα και αλιευτικά καταφύγια - Όλα τα έργα των υποδομών της Μεσσηνίας


Ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής, που έχουν άμεση σχέση με την άρδευση των παραγωγών της Πελοποννήσου, δίνει η Περιφέρεια, ενώ μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό προβλέπονται παρεμβάσεις στήριξης της αλιείας με τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων σε διάφορα σημεία.
Σε ό,τι αφορά την άρδευση, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπάρχει το έργο της κατασκευής φράγματος στον Αρκαδικό ποταμό, καθώς και τα φράγματα Λαγκούβαρδου, Μιναγιώτικο και Φιλιατρινού.
Στη Μεσσηνία, επίσης, προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων λιμνοδεξαμενών στις περιοχές Μεσοποτάμιου Ελαιοχωρίου, Νερόμυλου και Φαρμακά.
Μέσα στις βασικές προτεραιότητες του περιφερειακού σχεδιασμού, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος, είναι και η κατασκευή αλιευτικών καταφυγίων, με στόχο να προστατευτεί και να στηριχθεί και η αλιεία.
Αλιευτικό καταφύγιο προβλέπεται στη θέση Φωκιανός στην Αρκαδία, αλλά και δημιουργία τεχνητού υφάλου στην Κυπαρισσία. Αλιευτικά καταφύγια προβλέπονται, επίσης, στην Κόρινθο, στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο.
Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης, Ηλίας Στρατηγάκος, επισήμανε σχετικά ότι τα έργα υποδομής τα επόμενα χρόνια αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη της παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου