Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Προφυλακίστηκε ο 33χρονος για τις κλοπές σε δωμάτια τουριστών σε Μάνη και Γιάλοβα


Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 33χρονος Αλβανός ο οποίος τις προηγούμενες μέρες διέρρηξε δωμάτια που διέμεναν τουρίστες σε Μάνη και Γιάλοβα, κλέβοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του, καθώς ο 33χρονος παραδέχθηκε τις διαρρήξεις και τις κλοπές, πλην μίας απόπειρας, για την οποία ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αυτός.
Στην Ελλάδα έφτασε λίγες ημέρες πριν κάνει τις κλοπές και, όπως δικαιολογήθηκε, του τελείωσαν τα χρήματα και δεν είχε να φάει. Μάλιστα, από το ένα δωμάτιο στη Στούπα δεν πήρε τίποτα, παρά μόνο… κοιμήθηκε!
 
Από την Αλβανία στη Γιάλοβα
Ο 33χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη σε έλεγχο που έκαναν στη Στούπα αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης, καθώς τις δύο προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί διαρρήξεις και κλοπές σε δωμάτια τουριστών.
Όταν τον συνέλαβαν, βρήκαν πάνω του κάποια κλοπιμαία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.
Όπως προέκυψε, στις 22 του μήνα ο 33χρονος ταξίδεψε από την Αθήνα στη Γιάλοβα, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Στη Γιάλοβα, όμως, του είχαν τελειώσει τα χρήματα που είχε μαζί του και παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος όπου διέμεναν Αμερικάνοι και αφαίρεσε μια τσάντα που περιείχε διαβατήριο, δύο φορητούς υπολογιστές, δύο κολιέ, ηλεκτρονικές συσκευές ήχου, προσωπικά είδη και 450 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δε βρήκε χρήματα που χρειαζόταν για να φάει και έτσι έκρυψε τα κλοπιμαία σε ένα θαμνώδη σημείο στη Γιάλοβα, το οποίο υπέδειξε όταν συνελήφθη στους αστυνομικούς, όπου βρήκαν όλα τα κλαπέντα αντικείμενα και τα επέστρεψαν στους Αμερικανούς.
 
Και από εκεί στη Στούπα
Με λεωφορείο πήγε στη Στούπα και ξημερώματα διέρρηξε πόρτα εισόδου καφετέριας και από την ταμειακή μηχανή πήρε 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο και τα 223 ευρώ βρέθηκαν πάνω του όταν συνελήφθη.
Επίσης, είχε καταγγελθεί ότι με σκάλα ανέβηκε σε μπαλκόνι ορόφου στη Στούπα, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ένοικο του δωματίου και τράπηκε σε φυγή. Αυτή την απόπειρα αρνήθηκε ο 33χρονος, λέγοντας πως δεν ήταν αυτός, ενώ παραδέχθηκε ότι εκείνη τη νύχτα μπήκε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Στούπα, όχι για να κλέψει, αλλά για να κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου