Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Συνεχίζονται και φέτος οι ανασκαφικές εργασίες στον Άνω Εγκλιανό


Άδεια στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών για συνέχιση και φέτος της γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος στον Άνω Εγκλιανό Μεσσηνίας, υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιάρδου.
Η έρευνα τελεί υπό τη διεύθυνση του Δρ. Jack Davis, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati και η άδεια χορηγείται με συγκεκριμένους όρους.
Το σύνολο των εργασιών θα λάβει χώρα υπό την εποπτεία της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μαλαπάνη.
Ενδεχόμενες στερεωτικές επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου και της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Το σύνολο των ευρημάτων από την ανασκαφική έρευνα θα μεταφέρεται προς φύλαξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.
Οποιαδήποτε μετακίνηση αρχαίων, η οποία θα επιφέρει αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης των αποθηκών του Μουσείου Χώρας, θα γίνεται μετά από συνεννόηση για την εποπτεία των εργασιών από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Μεσσηνίας.
Μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφικής και ερευνητικής περιόδου, θα υποβληθεί στην ΕΦΑ Μεσσηνίας αναλυτική έκθεση των εργασιών (των ανασκαφικών και γεωφυσικών), που έλαβαν χώρα το 2017, συνοδευόμενη από σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου