Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΚΟΡΩΝΗ Ολοκληρώνεται σήμερα το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη ξεκίνησε προχθές Πέμπτη το 4ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 1η Ιουλίου. 
Την έναρξη του φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ιδρυμα, σηματοδότησε η εκδήλωση “Καλές Πρακτικές” - στο πλαίσιο της οποίας έγινε ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια δράσης στην προώθηση και την προβολή των προϊόντων της χώρας μας. 
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρθηκε "στην ανάγκη για ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς, γεγονός που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον”, παρατηρώντας την ίδια στιγμή την ανάγκη τόνωσης του πρωτογενούς τομέα. 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος, Δημήτρης Μανιατάκης, μίλησε “για τη σημασία της οικονομικής αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς”, σημειώνοντας ότι “η γαστρονομία και ο τουρισμός συνιστούν μια εξαιρετικά δυναμική συνέργεια και υποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η τοπική διατροφική παράδοση γίνεται κινητήρια δύναμη της τουριστικής ανάπτυξης”. 
Την στήριξη της Περιφέρειας στον θεσμό τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενώ σε ανάλογη δήλωση στήριξης προέβη από τη πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι “ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στο τοπικό προϊόν είναι η αναγνώριση της ταυτότητας από τις διεθνείς αγορές, αλλά και η κατοχύρωση και προσπάθεια της γνησιότητάς τους, με αποκλεισμό κάθε κατώτερου προϊόντος που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελληνικό”. 
Στην έναρξη του φεστιβάλ παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Σεφχαουέν του Μαρόκου και πρόεδρος του δικτύου Αραβομεσογειακών Πόλων, Μοχάμεντ Σεφιανί, ενώ χαιρέτησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. Μεταξύ των ομιλητών, την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, ήταν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, πρόεδρος του Δικτύου Δήμων Ελληνικών Εκλεκτών Γεύσεων, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσικάτος, ο δήμαρχος Δομοκού Δημήτριος Τζιαχρήστας και ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος Κωνσταντίνος Τσορώνης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ κλασικού πιάνου από το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης, ενώ ακολούθησε δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου