Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Σε αυλές σπιτιών φωτιά στην Κορώνη ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Στις αυλές των σπιτιών έφτασε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ασίνη της Κορώνης και νωρίς το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 
Η φωτιά ξεκίνησε πριν από τη 1.25 το μεσημέρι στη ρεματιά, νότια του δρόμου - κεντρικής εισόδου της Κορώνης, και κινήθηκε νότια προς την Ασίνη. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας σήμανε συναγερμός, και στον τόπο της φωτιάς κατέφτασαν δυνάμεις από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Πύλο, το Μελιγαλά και τη Μεγαλόπολη (συνολικά 12 οχήματα), από το εθελοντικό κλιμάκιο του Πεταλιδίου, τους εθελοντές του Βασιλιτσίου, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 10 πυροσβεστών (συνολικά 50 άνδρες).
Χρειάστηκε επίσης βοήθεια από εναέρια μέσα, κι έτσι στη μάχη της κατάσβεσης μετείχαν 3 PZL από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και 1 Καναντέρ από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, που έκανε αρκετές ρίψεις. Αρχικά καταβλήθηκε προσπάθεια να μην ανέβει η φωτιά προς το δρόμο, όπου υπάρχει βενζινάδικο, και να μην προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, στις δύο πλευρές της ρεματιάς. Η προσπάθεια ήταν πετυχημένη και μετά τις 4 το απόγευμα, έπειτα από συνεχείς ρίψεις του Καναντέρ, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, κυρίως με ελιές. 
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν και άνδρες από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Καλαμάτας, αναζητώντας τα αίτια που την προκάλεσαν. Τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς συντόνισε ο διοικητής στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου