Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Ενα βήμα για τη μελέτη Ριζόμυλος - Σουληνάρι

Το κτηματολόγιο στο τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι, 15 περίπου χιλιομέτρων, στη μελέτη του έργου βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ενέκρινε η αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. 
Η απόφαση αφορά το κτηματολόγιο σε Βελίκα, Καρποφόρα, Πανιπέρι, Πεταλίδι, Νερόμυλο, Χαραυγή, Μεσοπόταμο, Σουληνάρι και Χανδρινού, «όπως συντάχθηκε από τον ανάδοχο, ελέγχθηκε, διορθώθηκε και θεωρήθηκε από τη ΔΟΥ και ελέγχθηκε και θεωρήθηκε από τη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής ως προς τους αναλογισμούς». 
Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος. 
Με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται ότι η μελέτη στο τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι είναι πιο προχωρημένη και πως επιτέλους ξεκολλάει μια εκκρεμότητα πολλών μηνών. Η έγκριση του κτηματολογίου δείχνει ότι για το συγκεκριμένο τμήμα η μελετητική ωριμότητα είναι εφικτή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τέτοιο που να δίνει αμυδρές ελπίδες διεκδίκησης πόρων για την υλοποίηση έργου μέσα στα όρια του νέου ΕΣΠΑ, έως το 2020 και το 2022. 
Να υπενθυμίσουμε ότι από την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, έχουν περάσει πάνω από 8 χρόνια! Υπογράφηκε στις 3 Απριλίου 2009(!), με συνολική δαπάνη 2.245.215,84 ευρώ (με ΦΠΑ 19%) και με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης 18 μήνες, δηλαδή μέχρι 3 Οκτωβρίου 2010! 

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


    ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ 'ΕΠΕΙΓΟΝ' ΑΘΗΝΑ ΠΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή