Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Εργαστήριο Σεναριογραφίας στην Costa Navarino

Το 2o Εργαστήριο Σεναριογραφίας για χώρες της Μεσογείου συνδιοργανώνουν η ελληνική εταιρεία παραγωγής “Faliro House” του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και το Sundance Mediterranean Screenwriters Workshop ως και την Κυριακή 9 Ιουλίου στην Costa Navarino. 
Πρόκειται για εντατικό Εργαστήριο Σεναριογραφίας για έργα μεγάλου μήκους και απευθύνεται σε νέους δημιουργούς οι οποίοι αποκτούν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την καινοτομία και το δημιουργικό ρίσκο. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι 3 από τους κινηματογραφιστές που λαμβάνουν μέρος στο Εργαστήριο είναι Ελληνες και ένας είναι Κύπριος. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το “Βήμα”: οι επιλεγμένοι σεναριογράφοι και τα σχέδιά τους είναι: Δάφνη Χαιρετάκη - We kiss in dark nightclubs and I explain (Eλλάδα), Γιώργος Γεωργόπουλος - Patty (Ελλάδα), Λουκιανός Μοσχονάς - No god, no master (Ελλάδα), Σταύρος Πάμπαλλης - My friend, Goliath (Κύπρος). 

Καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή και καθοδηγητή ομαδικών συνεδριών κρατά εφέτος ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γκιούλα Γκάζνταγκ, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εργαστηρίου Σκηνοθετών του Ινστιτούτου Sundance, ενώ η σκηνοθέτρια Αθηνά - Ραχήλ Τσαγγάρη («Chevalier» - παραγωγή Faliro House, «Attengberg»), συνιδρύτρια και συνδιευθύντρια του Eργαστηρίου μαζί με τον Χ. Κωνσταντακόπουλο, θα είναι και φέτος στην ομάδα των δημιουργικών συμβούλων. Δημιουργικοί σύμβουλοι του Εργαστηρίου είναι επίσης η σκηνοθέτιδα Εύα Στεφανή («Ακρόπολις»), η σκηνοθέτρια Λίζα Τσολοντένκο («Τα παιδιά είναι εντάξει»), η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Ζιλί Ντελπί («Πριν τα μεσάνυχτα»), ο σκηνοθέτης Τζεφ Νίκολς (του οποίου η ταινία «Ο εκλεκτός της νύχτας» είναι παραγωγή της Faliro House), ο σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Οστλουντ, γνωστός από την ταινία «Ανωτέρα βία» και κάτοχος του εφετινού Χρυσού Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών για την ταινία «The Square», ο αμερικανός σκηνοθέτης-σεναριογράφος Αϊρα Σακς (του οποίου οι ταινίες «Μικροί άνθρωποι» και «Η αγάπη είναι παράξενη» είναι συμπαραγωγές της Faliro House) και ο Zακ Σκλαρ, σεναριογράφος του «JFK». Την ομάδα των συμμετεχόντων κινηματογραφιστών συμπληρώνουν οι Πιέτρο Μαρτσέλο - Μαουρίτσιο Μπράουτσι με το σχέδιο «Martin Eden» (Ιταλία), Ρόσιο Μέσα με το σχέδιο «Tobacco barns» (Ισπανία), Aντρέ Σάντος - Μάρκο Λεάο με το σχέδιο «Nowhere» (Πορτογαλία) και Σαλόμε Λάμας με το σχέδιο «Fatamorgana» (Πορτογαλία). 
Η Faliro House έχει συμμετάσχει στην παραγωγή περισσότερων από 40 κινηματογραφικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» του Τζιμ Τζάρμους, «Song To Song» του Tέρενς Mάλικ, «Αστακός», του Γιώργου Λάνθιμου, «Park» της Σοφίας Εξάρχου, «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη και «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά. Επερχόμενα έργα στα οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, είναι το «Love me not» του Αλέξανδρου Αβρανά, το «Cosmic Candy» της Ρηνιούς Δραγασάκη, το «The tunnels» του Πολ Γκρίνγκρας και «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου