Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

3 τσιγγάνοι οι δράστες 7 κλοπών στην Πυλία

Τρεις Ελληνες τσιγγάνοι είναι, σύμφωνα με την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι δράστες 7 κλοπών που διαπράχθηκαν το Δεκέμβριο του 2015 στη Μεθώνη και σε χωριά της Πυλίας. Πρόκειται για δύο 25χρονους και έναν 34χρονο που μένουν στους καταυλισμούς Μπιρμπίτας και "Παναγάκια", και οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκλεψαν από σπίτια χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 19.000 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 
Πιο αναλυτικά, οι... συμμορίτες φέρονται να χτυπούσαν πάντα σπίτια απ' όπου οι ένοικοι έλειπαν, αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μαρτυρίες κάποιων από τα θύματά τους, που τελικά βοήθησαν στην εξιχνίαση των κλοπών. Οι συγκεκριμένοι είχαν θεαθεί να κυκλοφορούν στις περιοχές όπου γίνονταν οι διαρρήξεις. Σε όλες τις περιπτώσεις προτίμησαν χρήματα και χρυσαφικά, που μπορεί κανείς να τα πάρει εύκολα και να εξαφανιστεί γρήγορα, χωρίς να κινήσει υποψίες. 
Η εξιχνίαση των κλοπών έγινε σε συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος, και πρόκειται για τις εξής υποθέσεις:
 
· Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 οι κλέφτες μπήκαν σε σπίτι στη Μεθώνη και έκλεψαν 1.700 ευρώ, 200 δολάρια Καναδά και χρυσαφικά που η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί από τους ιδιοκτήτες. 
· Στις 9 του ίδιου μήνα "χτύπησαν" ένα σπίτι στη Χωματάδα, απ' όπου πήραν χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 4.500 ευρώ. 
· Λίγες ημέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 12 του μήνα, επέστρεψαν στη Μεθώνη και έκλεψαν 20 ευρώ από ένα σπίτι. 
· Ακολούθησε στις 14 του μήνα ένα ακόμα "χτύπημα" σε σπίτι στη Καζάρμα, απ' όπου "σήκωσαν" χρυσαφικά και κοσμήματα που η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς και 135 ευρώ. 
· Στις 18 του ίδιου μήνα, στο Πετροχώρι, έκλεψαν από σπίτι χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ και 350 ευρώ σε μετρητά. 
· Στις 22 έκλεψαν από σπίτι στην Κουκουνάρα χρυσαφικά και κοσμήματα που η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί. 
· Την τελευταία κλοπή φέρονται να τη διέπραξαν σε σπίτι στη Στενωσιά, μια ημέρα μετά (23 Δεκεμβρίου 2015), απ' όπου πήραν 400 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ. 
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για να εξακριβωθεί αν οι τρεις κατηγορούμενοι συμμετείχαν στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου