Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΝΕΟΣ θΑλΑΣΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ πέρασμα μεταναστών νότια της Μεσσηνίας

Νέες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες, αφού σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έχουν οδηγηθεί από τις αρχές σε λιμάνια της Μεσσηνίας 213 άτομα, ενώ 46 ακόμα δεν ήρθαν τελικά -και πήγαν στην Κόρινθο- μετά από απροθυμία των τοπικών αρχών να τους φιλοξενήσουν εδώ.
 Οπως φαίνεται, νότια της Μεσσηνίας περνά ένας νέος θαλάσσιος δρόμος διακίνησης μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη, όσο κι αν οι τοπικές και πολιτικές αρχές δεν θέλουν να το παραδεχτούν για τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους. Οι αριθμοί όμως είναι αδιάψευστοι μάρτυρες: 

Στις 15 Ιουλίου ήρθαν στο λιμάνι της Καλαμάτας 104 μετανάστες που περισυλλέχθηκαν από το φορτηγό πλοίο "Sea Champion" ανοιχτά της Μεθώνης. Ανάμεσά τους βρίσκονταν δύο έγκυοι, δύο μικρά παιδιά και 18 αγόρια κάτω των 17 ετών. 
Στις 26 Ιουλίου οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Πύλου 58 άτομα που επέβαιναν σε ιστιοφόρο το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε δυτικά της Πύλου. 
Προχθές 23 άνδρες, 16 παιδιά (8 αγόρια και 8 κορίτσια) και 14 γυναίκες οδηγήθηκαν από τη Frontex στο λιμάνι της Καλαμάτας. 
Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου οι αρχές ήθελαν να φέρουν στην Καλαμάτα άλλους 47 μετανάστες, αλλά τελικά τους οδήγησαν στην Κορινθία μετά την απροθυμία των τοπικών αρχών να τους φιλοξενήσουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων που έρχονται στη Μεσσηνία συνεχώς μεγαλώνει - και ότι αν οι αρχές δεν συντονιστούν για τη φιλοξενία τους, σύντομα θα προκύψουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από όσα επιχειρούν τώρα να κρύψουν κάτω από το χαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου