Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εκδηλώσεις με πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους

Με εκδηλώσεις και στην Μεσσηνία θα γιορταστεί και φέτος από το υπουργείο Πολιτισμού η Αυγουστιάτικη πανσέληνος. Συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. 
Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα οργανώσουν δρώμενα - μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών - ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
 
Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος θα γίνει βραδιά μουσικής με έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (ιταλικό και ρωσικό τραγούδι) με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου - Νέστορος στον προαύλιο χώρο του ανακτόρου. Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός και θα ανοίξει μόνο μετά το πέρας της συναυλίας, θα είναι επισκέψιμος έως τις 0.30. 
Στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης έχει προγραμματιστεί κονσέρτο εγχόρδων, των νέων της Ακαδημίας της Βιέννης από το μουσικό σύνολο "Young Master players", με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης. Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός, εκτός από την είσοδο έως το αρχαίο θέατρο. 
Στο Κάστρο Καλαμάτας ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης έως τις 12 τα μεσάνυχτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου