Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ Μουσική συνάντηση με έργα του Giuseppe Sammartini

Συναυλία με έργα Giuseppe Sammartini θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορώνης την Κυριακή στις 9 το βράδυ στην Ελεήστρια. 
Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται μεταξύ άλλων: 
“Το Φεστιβάλ Κορώνης προσκάλεσε και φέτος τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστα φλάουτου με ράμφος και μουσικό παιδαγωγό, τον Αναστάση Δημητριάδη, ο οποίος παρουσιάζει έναν όχι πολύ γνωστό, αλλά πολύ σημαντικό συνθέτη, τον Giuseppe Sammartini. Γεννημένος το 1693, θεωρείται μπαρόκ συνθέτης, ακόμα και αν, στο τέλος της ζωής του, μετέπεσε στο κλασικό στυλ. 
Αυτή η επιρροή χαρακτηρίζει την αρμονία των συν- θέσεών του. 
Ο Giuseppe Sammartini είναι, μαζί με τον Georg Philipp Telemann, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του ρεπερτορίου για φλάουτο με ράμφος. Κατά την διάρκεια αυτής της συναυλίας, θα πραγματοποιηθούν 6 από τις 12 σονάτες για Trio. Συνέθεσε πολλές σονάτες για φλάουτο με ράμφος και basso continuo και δύο έργα για το συγκεκριμένο όργανο και ορχήστρα χορδών, που θεωρούνται από τα σπουδαιότερα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Απεβίωσε το 1770. 
Ο Αναστάσης Δημητριάδης είναι ευτυχής που παίζει με τον εξαιρετικά ταλαντούχο νεαρό κλαρινετίστα Γιάννη Μανωλακάκη, καθώς και με την σαξοφωνίστα Σουζάνε Ρένελτ. Επίσης, τον συγκινεί το γεγονός να προσκαλέσει την 17χρονη φλαουτίστα Γιώτα Γιαλλελή, στην πρώτη της συναυλία. Η Γιώτα, όπως και η Σουζάνε, είναι μέλη της Αθηναγορείου Φιλαρμονικής Κορώνης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου