Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος τιμήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Πύλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 190ή επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. 
Το μετάλλιο απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. 
Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, κυρίως για τη συμμετοχή του σε έναν εορτασμό με πολυδιάστατη σημασία και πολλά μηνύματα. Επεσήμανε το “πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας ευρωπαϊκών δυνάμεων για απελευθέρωση ευρωπαϊκού χώρου" και στάθηκε στην “ενότητα μέσα από συνεργασία και αλληλεγγύη, για να εδραιωθεί η ελευθερία” - εκτιμώντας πως “όταν η ενότητα υπονομεύεται έσωθεν, η ελευθερία γίνεται ασυδοσία”. Τονίζοντας και πάλι την ανάγκη να μάθουμε την ιστορία μας, είπε ότι “μπορούμε να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία, γιατί μας διδάσκει με τις αρχές που διασώζει”. 

Ο Αρχιεπίσκοπος επικεντρώθηκε στην κορυφαία σημασία του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού πάνω στον οποίο στη- ρίχθηκε ο ευρωπαϊκός, και μίλησε για ενότητα, ισότητα, ελευθερία. Σχολίασε ότι η Εκκλησία είναι εκφραστής του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, επέμεινε στην αλληλεγγύη και την ενότητα και συνέστησε “να μη χτυπάμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας”. Κλείνοντας, ευχήθηκε “ο όμορφος αυτός τόπος να ευημερεί και να αναπτύσσεται συνεχώς”. 
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης παρατήρησε ότι “είναι τιμή και ευλογία για την πόλη και το δήμο η παρουσία του μακαριώτατου. Βασιζόμαστε στην Εκκλησία”. Αναφερόμενος στους λόγους της τιμητικής διάκρισης προς τον Αρχιεπίσκοπο, σημείωσε: “Είστε ο δάσκαλός μας και ο πρώτος της Εκκλησίας”. Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον πράο και μεστό λόγο του κ. Ιερώνυμου, το έργο του για τους πάσχοντες, καθώς και για την ισχυρή και επιβλητική προσωπικότητά του, που δίνει ελπίδα. 
Ο κ. Καφαντάρης αποκάλυψε ότι “είναι ύψιστη τιμή, καθώς δίνεται για πρώτη φορά το Χρυσό Μετάλλιο του δήμου” - και ζήτησε από τον μακαριώτατο να προσεύχεται για την Ελλάδα, το δήμο και την ανθρωπότητα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Θεόδωρος Χαραμαράς διάβασε την απόφαση του Συμβουλίου στις 21 Μαρτίου 2017, με την οποία αποφασίστηκε η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου στο κ. Ιερώνυμο. 
Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε στο δήμαρχο μια απεικόνιση του Απόστολου Παύλου κάτω από την Ακρόπολη, στην Πνύκα, που μεταφέρει το μήνυμα του χριστιανισμού - σημειώνοντας πως το μήνυμα του χριστιανισμού πρέπει και πάλι να μεταφερθεί στην Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου