Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Βελτίωση του οδικού δικτύου σε Πύλο, Χώρα και Μεθώνη

Την υλοποίηση έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου σε Πύλο, Χώρα και Μεθώνη, καθώς και αναπλάσεων, επιδιώκει να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος μέσω του δανείου των 3.000.000 ευρώ που έλαβε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Η σχετική πρόταση ως προς τα έργα αναμένεται να εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το βράδυ. 
Ηδη από τον περασμένο Αύγουστο, η δημοτική αρχή -εκτιμώντας ότι το οδικό δίκτυο υπέστη σημαντικές φθορές από τα έργα αποχέτευσης που κατασκευάστηκαν, προκειμένου να λειτουργήσουν οι βιολογικοί καθαρισμοί σε Πύλο, Χώρα και Μεθώνη- διαμόρφωσε την πρότασή της σχετικά με τα έργα που επιδιώκει να κατασκευάσει με την πίστωση από το δάνειο. 

Στην πρόταση αυτή προβλεπόταν η κατασκευή αστικής οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες Πύλου και Μεθώνης (1.015.000 ευρώ), η κατασκευή αστικής οδοποιίας στη Χώρα (975.000 ευρώ), η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και των περιμετρικών δρόμων στη Μεθώνη (520.000 ευρώ), η απαλλοτρίωση οικοπέδου στην Κορώνη για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου (180.000 ευρώ), η κατασκευή πεζοδρομίων στη Χώρα (110.000 ευρώ) και στη Γιάλοβα (70.000 ευρώ), καθώς επίσης η διαμόρφωση, ο ηλεκτροφωτισμός και η πλακόστρωση της παραλιακής ζώνης των δρόμων της αγοράς στη Φοινικούντα και τη γειτονιά του Παλαμηδίου (130.000 ευρώ).
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής αφ’ ενός των έργων δικτύων αποχέτευσης στη Χώρα, το Ρωμανού και τη Μεθώνη και αφ’ ετέρου της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων στη Γιάλοβα, αλλά και της βελτίωσης του δρόμου Χανδρινού - Αμπελοκήπων. Επίσης, το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει το κείμενο της διακήρυξης της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου