Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

COSTA NAVARINO Επιτυχημένη εκδήλωση για χειροποίητες δημιουργίες

Το πολιτιστικό τριήμερο που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino 20- 22 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ανέδειξε τις χειροποίητες δημιουργίες, την  παραδοσιακή δεξιοτεχνία και τη σημασία τους στη σημερινή εποχή. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Βρετανίδα δημοσιογράφος μόδας και συγγραφέας  Tamsin  Blanchard, «το νήμα που ένωσε τις δραστηριότητες του τριημέρου, ήταν η χειροποίητη δημιουργία, που προκαλεί ένα συναισθηματικό δέσιμο με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγουμε να φοράμε». 
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη», η οποία συνεχίζεται στην Costa Navarino έως τις 18 Νοεμβρίου 2017 και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, σχεδιαστές και καλλιτέχνες της έκθεσης συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, μαζί με τους επισκέπτες της Costa Navarino. Η έκθεση και το τριήμερο είχαν στόχο να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι η ελληνική παράδοση αποτελεί διαχρονικά πηγή έμπνευσης και για τους σύγχρονους δημιουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου