Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος θα τιμηθεί σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η τελετή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Πύλου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 9 το πρωί στο προαύλιο του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 10 θα φτάσει στην Πύλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και θα προστεί στη δοξολογία. 
Στη συνέχεια θα γίνει μετάβαση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα τελεστούν δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του 5ου Λυκείου Καλαμάτας Ιωάννης Μπουγάς. Στις 11.15 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση και στις 12 το μεσημέρι θα απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο του δήμου στον Αρχιεπίσκοπο. Στη 1.30 το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης θα παραθέσουν γεύμα και στις 8 το βράδυ θα γίνει αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και καύση πυροτεχνημάτων στο παλιό λιμάνι.

Αναμνηστική σφραγίδα 
Ειδική αναμνηστική σφραγίδα θα λειτουργήσει σήμερα στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Πύλου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καθώς τα ΕΛΤΑ -όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους- τιμούν την επέτειο των 190 χρόνων από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Στο πλαίσιο της ιστορικής επετείου και των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν σειρά τιμητικών συλλεκτικών εκδόσεων, ως εξής: να) Μεμονωμένα προσωπικά γραμματόσημα που θα διατίθενται για την ταχυδρόμηση επιστολών στο εσωτερικό (0,72 ευρώ), β) αριθμημένους αναμνηστικούς φακέλους με γραμματόσημο και σφρα- γίδα (από τους οποίους θα κυκλοφορήσουν 1.000 αριθμημένα τεμάχια), καθώς και γ) συλλεκτικό λεύκωμα πολυτελείας 32 σελίδων με κείμενα σχετικά με την ιστορική Ναυμαχία του Ναβαρίνου, το οποίο περιέχει αριθμημένο συλλεκτικό φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου και ειδικό αναμνηστικό αριθμημένο φάκελο με επικολλημένο το γραμματόσημο και σφραγισμένο με την αναμνηστική σφραγίδα της επετείου (από το οποίο θα κυκλοφορήσουν 500 τεμάχια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου