Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Επίτιμος διδάκτορας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Στην Αρχαία Μεσσήνη θα ξεναγηθεί σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον αρχαιολόγο καθηγητή Πέτρο Θέμελη. Οπως ανακοινώθηκε ειδικότερα, η επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη του κ. Ιερώνυμου είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. 
Στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Καρέλια”. 
Στις 7.30 το βράδυ, ο κ. Ιερώνυμος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 
Τον Αρχιεπίσκοπο θα προσφωνήσει ο πρύτανης του ιδρύματος Κωνσταντίνος Μασσέλος και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιο Σαββίδη και τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά. Την αναφορά στον τιμώμενο θα κάνει ο Θανάσης Χρήστου αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί το ψήφισμα του τμήματος από την επίκουρη καθηγήτρια Αιμιλία Μπάνου. Την απόφαση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο διδάκτορα θα αναγνώσει ο Κ. Μασσέλος, για να ακολουθήσει η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου από τον Ν. Ζαχαριά και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τους Κ. Μασσέλο και Αλ. Σαββίδη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Αρχιεπισκόπου, με θέμα “Χριστιανικαί επιγραφαί σε βυζαντινά μνημεία της Βοιωτίας”. 

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, αύριο ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στις 10.15 το πρωί στη δοξολογία που θα τελεστεί στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, για την 190ή επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Στις 11 θα ψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων στη φερώνυμη πλατεία, στις 12 το μεσημέρι θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Πύλου -Νέστορος, σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Πύλου, ενώ στις 8 το βράδυ θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στο λιμάνι της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου