Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

“Πολίτης της Πελοποννήσου” ο πρόεδρος της Aegean Airlines

Τον πρόεδρο της Aegean Airlines Θεόδωρο Βασιλάκη (φωτό) θα τιμήσει η Περιφέρεια με τη διάκριση “πολίτης της Πελοποννήσου”, τη θεσμοθέτηση της οποίας θα εισηγηθεί το επόμενο διάστημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. 
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, στην οποία προστίθεται ότι η διάκριση αυτή “θα απονέμεται σε σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες θα έχουν αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην Πελοπόννησο. Η απόδοση του τίτλου θα πραγματοποιείται μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου”. 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης θα προτείνει ο πρώτος τιμητικός τίτλος να απονεμηθεί στον Θεόδωρο Βασιλάκη “για τη συνεισφορά του στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου”.
Επικαλούμενη η Περιφέρεια τα στοιχεία του ΣΕΤΕ για την αλματώδη αύξηση της κίνησης εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και τη σημαντική ανοδική πορεία των αφίξεων εξωτερικού, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι “το ταξιδιωτικό περιβάλλον έχει αλλάξει και η προσπάθεια των τελευταίων ετών για την απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με διεθνείς και εσωτερικούς προορισμούς αποδίδει τα μέγιστα και ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για την Πελοπόννησο συνολικά”. Σε αυτή την προσπάθεια “καταλυτικό ρόλο κατέχει η Aegean και ο Θ. Βασιλάκης προσωπικά, καθώς με πίστη στην Πελοπόννησο και την προοπτική της Καλαμάτας επένδυσε στην αξιοποίηση του αεροδρομίου ως επιχειρησιακής βάσης, με απευθείας δρομολόγια σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς και βέβαια ενίσχυσε επιπλέον την προσβασιμότητα από ανερχόμενους υπερατλαντικούς προορισμούς, όπως η Αμερική, η Κίνα και η Αυστραλία, με τις απευθείας πτήσεις από την Αθήνα. Η εκρηκτική αύξηση των αφίξεων που παρατηρείται τα τελευταία 3 χρόνια από αυτούς τους προορισμούς καθιστά την καθημερινή σύνδεση με την πρωτεύουσα ισχυρό όπλο στην περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας, καθώς μας επιτρέπει και για το 2018 να συνεχίσουμε δυναμικά την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας, με την Aegean αρωγό στην προσπάθειά μας”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου