Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Οι παραγωγές του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου

Ο παθιασμένος σινεφίλ γιος του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ με δύο ενδιαφέρουσες ταινίες, εκείνες του Σταύρου Τσιώλη και του Αλέξανδρου Αβρανά


Στη νέα ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη – με τίτλο, Γυναίκες που περάσατε από δω- την παραγωγή έχει κάνει η εταιρεία Faliro House Productions S.A. συμφερόντων του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου. Το όνομα του οποίου αναφέρεται στα στοιχεία της ταινίας και ως παραγωγού αλλά και ως εκτελεστή παραγωγής. 


Με άλλα λόγια, ο ένας από τους γιούς του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου – ο Χρήστος- έχει βάλει την σφραγίδα του στο νέο φιλμικό εγχείρημα του Τσιώλη. Αλλά, η συνεισφορά του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δεν τελειώνει εδώ…



Η εταιρεία Faliro House και ο Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος στήριξαν την παραγωγή της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Αβρανά Love Me Νot.  

Το στόρι της ταινίας του Tσιώλη είναι το εξής: «Δύο άνεργοι άντρες προσλαμβάνονται να φυλάξουν τσίλιες σε ένα αθηναϊκό σπίτι, οπού χτίζεται αυθαίρετα ένα επιπλέον δωμάτιο. Από τον δρόμο περνούν πολλοί περαστικοί, πιθανόν πολεοδόμοι, ελεγκτές του ΙΚΑ που υποκρίνονται τους ανυποψίαστους διαβατές, για να συλλάβουν τους παραβάτες επ’ αυτοφώρω. Ο δρόμος είναι ένα πέρασμα. Οι άνθρωποι που θα τον διαβούν κουβαλάνε ο καθένας τα δικά του όνειρα, τις δίκες του πληγές και ελπίδες, αλλά όλους τους ενώνει η ασβέστη ανάγκη για θαλπωρή που υπόσχεται η κάθε ανθρώπινη επαφή. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας και μιας νύχτας, οι δύο άνεργοι άντρες θα βρεθούν θεατές και δρώντες στο δράμα και στις ζωές του συνανθρώπων τους».

Στη ταινία του Τσιώλη παίζουν: « Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τακάλου, Έλλη Τρίγγου, Ρόζα Προδρόμου, Τάκης Χρυσικάκος, Αινείας Τσαμάτης, Μιχάλης Σαράντης»


Το στόρι της ταινίας της Αβρανά είναι το εξής: «Ενα παντρεμένο ζευγάρι, γύρω στα σαράντα, κλείνει συμφωνία με μια φτωχή μετανάστρια για να γίνει παρένθετη μητέρα και να γεννήσει το παιδί τους. Η μετανάστρια μετακομίζει από το φτηνό ξενοδοχείο όπου μένει στην πολυτελή βίλα του ζευγαριού σε κάποια απόμερα προάστια. Εκεί, όσο ο άντρας λείπει στη δουλειά, η σύζυγος και το κορίτσι αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, απολαμβάνοντας τον πλούσιο τρόπο ζωής. Πίσω από τη διαφαινόμενη χαρά της, η σύζυγος φαίνεται να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κατάθλιψη. Ένα βράδυ, μετά από μερικά ποτά με το κορίτσι, η γυναίκα βγαίνει για βόλτα με το αυτοκίνητο. Το επόμενο πρωί, ο σύζυγός της λαμβάνει μια κλήση: η αστυνομία τον ειδοποιεί ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο και το πτώμα της γυναίκας του απανθρακωμένο.

Στη ταινία παίζουν: Eλένη Ρουσινού, Χρήστος Λούλης, Célestine Aposporis, Μάνος Βακούσης, Νίκος Χατζόπουλος, Μαρία Σκουλά, Ρένη Πιττακή, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Βίκυ Τσίρου.

2 σχόλια:

  1. Ο σπουδαίος και μοναδικός Σταύρος Τσιώλης, μέχρι και ηλεκτρονικό έρανο αναγκάστηε να κάνει για να μαζεψει χρήματα ώστε να γυρίσει το τρίτο μέρος της τριλογίας του για τις γυναίκες, με τίτλο "Γυναίκες που περάσατε από εδώ". Παρότι "αντικωνσταντακοπουλικός" θα ήθελα να πω ένα τεράστιο μπράβο στον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη παραγωγή όπως και σε άλλες κατά καιρούς ποιοτικές και στοχευμένες παραγωγές στις οποίες έχει συμβάλλει (ελληνικές αλλά και ξένες).
    Ο ελληνικός ποιοτικός κινηματογράφος επιτέλους ξαναγεννιέται μέσα στην εποχή των σαρβάιβορς και των σαβουροκάναλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι "τσάτσοι της Μεσσηνίας" στο χαμένο θησαυρό του Χουρσίτ Πασά...

    https://www.youtube.com/watch?v=kB8kxYDOtwE

    ΑπάντησηΔιαγραφή