Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Εκπρόσωποι των Λ.Τ Καλαμάτας και Πύλου για το “berth allocation” των κρουαζιερόπλοιων


Ενημερωτική συνάντηση για την εφαρμογή στα ελληνικά λιμάνια του συστήματος προκαθορισμένων θέσεων ελλιμενισμού για τα κρουαζιερόπλοια, “berth allocation”, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα καλύτερα στη χώρα μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Λιμενικά Ταμεία και των Οργανισμών Λιμένων.
Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Ναυτιλίας κα Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το θέμα του “berth allocation” στα ελληνικά λιμάνια έχει θέσει και η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας “clia Europe”, η οποία είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να λυθεί άμεσα με συντονισμό και προγραμματισμό από το υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνέχεια να γίνεται από τα ίδια τα λιμάνια.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου και των Λιμενικών Ταμείων Πύλου, Μυκόνου, Αίγινας, Θήρας, Μονεμβασιάς, Μήλου, Καλαμάτας, Τήνου και Άνδρου, Ναυπλίου, Πύργου, Σπετσών, Δωδεκανήσου. Επίσης, θα συμμετάσχουν στελέχη της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ένωσης (ΔΝΕ) και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου