Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

8ο ανάμεσα στα 19 αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2017 το αεροδρόμιο της Καλαμάτας


Το τελευταίο στατιστικό δελτίο του επιστημονικού τμήματος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (SETE INTELLIGENCE) για τις αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, για το μήνα Νοέμβριο, κάνει ακόμα πιο επιτατικό το ερώτημα για το μέλλον του αερολιμένα της Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".
Κι αυτό, γιατί μπορεί οι αριθμοί να μην εντυπωσιάζουν σε σχέση με άλλα αεροδρόμια, αλλά η τάση είναι συνεχώς αυξητική. Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα στην Καλαμάτα ο αριθμός των αφίξεων έφτασε στις 1.007 έναντι 983 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Στο 11μηνο του 2017 ο αριθμός είναι συνεχώς αυξητικός. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά το αεροδρόμιο δέχτηκε 121.609 αφίξεις έναντι 107.774 το 2016, ήτοι υπάρχει μια συνολική αύξηση της τάξης του 12,8%, θέση που το κατατάσσει 8ο ανάμεσα στα 19 αεροδρόμια της χώρας!
Αναλυτικά, οι καλύτεροι μήνες για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το τρέχον έτος ήταν ο Ιανουάριος (αύξηση 76,8%), ο Μάρτιος (16,8%), ο Μάιος με αύξηση 21,6% και ο Αύγουστος, που υπήρξε αύξηση 26,2% έναντι του 2016.
Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αφορμή για το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά το μέλλον του. Πάντως, από τις τελευταίες δηλώσεις που έχουν δει το φως της επικαιρότητας, φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αναβάθμιση του αεροδρομίου σε συνεργασία με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κάτι που είχε εξαγγείλει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Βέβαια, στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει ακόμα και η δημιουργία ΣΔΙΤ, αλλά όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη μάλλον υποχωρεί…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου