Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσιάστηκε η μελέτη για το Μιναγιώτικο φράγμα

Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο της Πύλου η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Μιναγιώτικο φράγμα και αρδευτικό δίκτυο”, από τον εκπρόσωπο της ομάδας των μελετητών της εταιρείας Συμβούλων Μηχανικών ΑΔΚ Δημήτρη Ζιώγα. 
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ο ομιλητής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, “στη δυνατότητα άρδευσης περί των 40.000 στρεμμάτων γεωργικής γης, γεγονός που θα ενισχύσει αισθητά την παραγωγή της ευρύτερης περιοχής του δήμου”. 
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι στο πλαίσιο της παρουσίασης, “έγιναν στον μελετητή προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του έργου και τη διευκόλυνση των αγροτών. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ζήτησε την εξασφάλιση της δυνατότητας ύδρευσης σε Λαχανάδα, Φοινικούντα και Μηλίτσα, των οποίων οι πηγές θα κατακλυσθούν από τα νερά της λεκάνης του φράγματος. Επιπλέον, προτάθηκε η επέκταση του δικτύου προς τους Αμπελόκηπους και η εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των αγροτικών δρόμων, τμήματα των οποίων, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, επίσης κατακλύζονται από την λεκάνη του φράγματος”. 
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Χαραμαράς, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της ΔΕΥΑΠΝ, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Μιχάλης Αντωνόπουλος και δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου