Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τουριστική…άνθηση στη Μεσσηνία για το 2018


Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου
  
Τα στοιχεία που δημοσίευσε το "Θάρρος" για την προβλεπόμενη αύξηση κατά 59% ή 77.907 περισσότερων αφίξεων επισκεπτών για το 2018, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αποδεικνύουν, χωρίς αμφιβολία, ότι η φετινή τουριστική περίοδος στο Νομό θα είναι ευοίωνη για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και των συναφών επιχειρήσεων.
Τα ίδια θετικά μηνύματα έρχονται από το χώρο των ξενοδόχων της Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με το ρυθμό των κρατήσεων, φαίνεται ότι η πληρότητα θα φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Η Καλαμάτα και η Μεσσηνία αργά αλλά σταθερά αρχίζει να γίνεται τουριστικός προορισμός, γεγονός που από την εξέλιξη αυτή γεννά μια σειρά από υποχρεώσεις των ανθρώπων της τοπικής εξουσίας.
 Η καθαριότητα, η βελτίωση του εσωτερικού τοπικού δικτύου, το περιβάλλον, η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι θέματα τα οποία κάποια στιγμή, θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά. Κι αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι απαιτούνται συνέργειες, συνεργασία και ένας σοβαρός σχεδιασμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων, για να καταφέρουμε το τουριστικό μας προϊόν να κερδίσει την προστιθέμενη αξία που του αρμόζει.
Η τουριστική ανάπτυξη είναι η σημαντικότερη ελπίδα και της Μεσσηνίας για άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. Εκτός από τα παραπάνω θέματα θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά και πολλά άλλα ζητήματα.
 Μεταξύ αυτών είναι: Προστασία και ανάδειξη του φυσικού κάλους και των ιδιαιτεροτήτων κάθε ξεχωριστού τόπου της Μεσσηνίας μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο. Ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν βασισμένο στην ποιότητα. Ενίσχυση επενδύσεων για αναβάθμιση και δημιουργία ποιοτικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων πολυτελείας, ολοκληρωμένων ποιοτικών συγκροτημάτων και τουριστικής κατοικίας. Υιοθέτηση προτύπων ποιότητας και βέλτιστων πρακτικών. Επιχειρησιακή και λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και των  λιμένων της περιοχής.  Εισαγωγή ενός απλού, σταθερού και ελκυστικού φορολογικού συστήματος. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης. Δημιουργία τμημάτων σπουδών τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης.
Όλα τα στοιχεία για το 2018 είναι με το μέρος της Μεσσηνίας, ας κοιτάξουμε - πλέον- να τα εκμεταλλευτούμε…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου