Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

«Βραβείo ελληνικής κουζίνας» για “Taverna” και “Barbouni” της Costa Navarino

Ξεχώρισαν τα εστιατόρια “Taverna” και”Barbouni” στο “Navarino Dunes” της Costa Navarino, στην τελετή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας» ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, τα οποία αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Ο νέος γαστρονομικός θεσμός του περιοδικού «Αθηνόραμα» και του ‘Alpha Guide’ επιβράβευσε σε μια λαμπρή τελετή στη Θεσσαλονίκη, την αφρόκρεμα της ελληνικής κουζίνας. Τα βραβεία εκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, παρέλαβε ο Andre Scheri executive assistant manager Navarino Dunes - Costa Navarino. 
Υπό την καθοδήγηση του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου (φωτό), ενός από τους πλέον δημιουργικούς και ταλαντούχους σεφ, τα εστιατόρια “Taverna” και “Barbouni” παρουσιάζουν μενού που αξιοποιούν τα αγνά προϊόντα της περιοχής, τις πρώτες ύλες από τοπικούς προμηθευτές και φάρμες, και δημιουργούν μία ξεχωριστή εμπειρία σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας. Η προσέγγιση στα δύο εστιατόρια, ακολουθεί τη φιλοσοφία της “Costa Navarino”, για την αναβάθμιση και προώθηση της τοπικής και ελληνικής γαστρονομίας, αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα από τους κήπους και ελαιώνες του προορισμού. 
Το εστιατόριο “Barbouni”, σε συνεργασία του σεφ με τον executive chef του “Navarino Dunes” Αγγελο Καλλιντέρη και την ομάδα του, παρουσιάζει υψηλή κουζίνα σε ένα μοναδικό σκηνικό, πάνω στην παραλία “The Dunes Beach”. Κεντρικός άξονας του μενού είναι το φρέσκο ψάρι, ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα μποστάνια και τους βοτανόκηπους της Costa Navarino.
 
 Fusion γεύσεις, σε αρμονία με παραδοσιακές συνταγές συνθέτουν μια εμπνευσμένη γευστική εμπειρία, με την υπογραφή του Χρύσανθου Καραμολέγκου και της ομάδας του, στο εστιατόριο “Taverna”. Ευφάνταστες παραλλαγές αγαπημένων συνταγών και εποχιακά συστατικά, συνδυάζονται σε ένα μενού που παρουσιάζει μοναδικά ελληνικά πιάτα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν τη διάκριση, καθώς επιβραβεύει τη συνεργασία και την κοινή φιλοσοφία που μοιραζόμαστε με την Costa Navarino: σεβασμό στην Ελληνική κουζίνα, την παράδοση της περιοχής, τη χρήση προϊόντων υψηλής ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς και φρέσκων πρώτων υλών βάσει της εποχικότητάς τους. Το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας» ενισχύει την προσπάθειά μας να δημιουργούμε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες μας», δήλωσε ο σεφ Καραμολέγκος. Ο executive general director του “Navarino Dunes” της Costa Navarino Αχιλλέας Δωροθέου, ανέφερε σχετικά «Στην Costa Navarino έχουμε ως βασικό στόχο να παρέχουμε τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών και μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, χρησιμοποιώντας φρέσκα και τοπικά υλικά. Πιστεύουμε ότι ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος με το πάθος και τη δημιουργικότητά του στην ελληνική κουζίνα, ενισχύει σημαντικά τη συνολική μας προσέγγιση στη γαστρονομία. Χαιρόμαστε που η προσπάθειά μας και η επιτυχημένη συνεργασία μας με τον σεφ αναγνωρίζονται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου