Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ στην Κορώνη


Eδώ και δύο μέρες, μετά από πρόσκληση του δήμου Πύλου-Νέστορος, φιλοξενείται στην όμορφη Κορώνη, ομάδα Καθηγητών και Φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με σκοπό την προετοιμασία για το μάθημα "Ανάλυση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς".

Εχθές και σήμερα, οι 75 σπουδαστές και οι 8 καθηγητές εργάσθηκαν στην Κορώνη για την αποτύπωση, την κατασκευαστική ανάλυση και για την κατάθεση προτάσεων επισκευής και ενίσχυσης των παραδοσιακών κτιρίων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον .
Το μάθημα αυτό γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν καταγραφεί εξαιρετικά δείγματα του αρχιτεκτονικού πλούτου και των δομικών συστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η Εμβληματική κοινότητα Μεσογειακής διατροφής φημίζεται άλλωστε για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.

Ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Καφαντάρης αφού τους καλωσόρισε στον δήμο, δήλωσε τα εξής: «Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο φιλοξενείται σε έναν δήμο που ξεχειλίζει από παράδοση και ιστορία. Η Κορώνη αποτελεί Ναυαρχίδα πολιτισμού και παράδοσης πολλά χρόνια τώρα. Σκοπός είναι στο μέλλον να προγραμματιστούν κι άλλες φιλοξενίες τέτοιου είδους.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου