Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ 1,5 εκ. ευρώ δάνειο για δύο έργα

Μόνο το 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα πάρει τελικά ο Δήμος Πύλου – Νέστορος από το δάνειο των 3.000.000 ευρώ που είχε αιτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο είχε εγκρίνει το σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής.
Ο δήμος, υπενθυμίζεται, είχε απευθυνθεί στο ΤΠκΔ ζητώντας να χρηματοδοτηθεί (κατά 25% από το Ταμείο και κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) με συνολικά 3 εκ. ευρώ προκειμένου να υλοποιήσει 5 έργα σε διάφορες περιοχές του. 
Ωστόσο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να αποδεχθεί την εισήγηση του αντιδημάρχου Παναγιώτη Πετρόπουλου για περικοπή στο μισό του αρχικού ποσού του δανείου και παράλληλα την υλοποίηση των 2 από τα αρχικά 5 προγραμματισμένα έργα, καθώς -όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος- τα υπόλοιπα τρία αφορούν “αναπλάσεις, έργα για τα οποία δεν έχουμε ακόμα τις οριστικές μελέτες και τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Συγκεκριμένα, με το 1.500.000 ευρώ ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προγραμματίζει πλέον να υλοποιήσει έργα αστικής οδοποιίας στη Χώρα με προϋπολογισμό 975.000 ευρώ και αντίστοιχα έργα στις Δημοτικές Ενότητες Πύλου, Κορώνης και Μεθώνης με προϋπολογισμό 1.105.700 ευρώ. 
Το ποσό του δανείου που θα ληφθεί θα χρηματοδοτήσει με 703.125 ευρώ το πρώτο έργο και με 796.875 ευρώ το δεύτερο, ενώ το σύνολο του προϋπολογισμού των δύο έργων θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του δήμου. Σε ευθετότερο χρόνο παραπέμπονται τα υπόλοιπα τρία έργα που προβλέπονταν στον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και των περιμετρικών της δρόμων στη Μεθώνη (προϋπολογισμού 639.300 ευρώ), η διευθέτηση ομβρίων και η κατασκευή πεζοδρομίων μέσα στον οικισμό της Γιάλοβας (95.000 ευρώ) και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης των δρόμων της αγοράς στη Φοινικούντα και τη γειτονιά του Παλαμηδίου (185.000 ευρώ). 
Την εισήγηση καταψήφισαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Χαραμαράς και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών Νίκος Καραμπάτσος, Παναγιώτης Παντελόπουλος, Ηλίας Κανάκης, Γιώργος Ζεργιώτης, Παναγιώτης Μπλάνας και Σοφία Αποστολοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου