Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Σε στασιμότητα τα σημαντικά έργα για την Κορώνη

Ακόμα περιμένει η Κορώνη τα σημαντικά έργα για την περιβαλλοντική της αναβάθμιση και την ενίσχυση της αναπτυξιακής της προοπτικής. Εργα που ακούγονται εδώ και χρόνια, ανακοινώνονται, αλλά μένουν στα λόγια. 
Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για τα δίκτυα αποχέτευσης και τον βιολογικό καθαρισμό. Σύμφωνα με περσινές δηλώσεις του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρη στην “Ε”, ανήμερα της Ελεήστριας, το έργο των δικτύων ήταν να ξεκινήσει το 2017, ενώ ο βιολογικός περιμένει την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς η Κορώνη αναβαθμίστηκε σε οικισμό γ’ κατηγορίας. Για το έργο των δικτύων υπήρχε ανάδοχος και ο βιολογικός είναι επιλέξιμο ως έργο-γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 9 εκ. ευρώ.
 
Στις περσινές δηλώσεις του, ο κ. Καφαντάρης είχε σημειώσει: “Αν πάνε όλα καλά, το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει τα δύο μεγάλα και δύσκολα έργα. Ο,τι και να φτιάξουμε, όσους δρόμους και να ανοίξουμε από την Καλαμάτα στην Κορώνη, αν δε γίνει ο βιολογικός δεν θα έχουν καμία αξία”. 
Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης, που συζητείται από την εποχή του Γ’ ΚΠΣ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. 
Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε ότι, επιτέλους, ολοκληρώθηκε το έργο στο λιμάνι με την αποκατάσταση των ζημιών από το 2008 και την προστασία των αλιευτικών σκαφών και της παραλιακής ζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου