Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ολοκληρώνεται σήμερα ο διαγωνισμός ποιότητας παρθένου ελαιόλαδου

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου "Kalamata Olive Oil Awards" που διεξάγεται στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς Καλαμάτας.
 Στο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, τυποποιητές, εταιρείες εξαγωγών και γενικά κάθε μορφής εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. 
Τα ελαιόλαδα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ανήκουν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου, προέρχονται από την περίοδο συγκομιδής της ελαιοκομικής περιόδου 2017 - 2018 και διακινούνται νόμιμα και τυποποιημένα στην αγορά. 
Φέτος τα διαγωνιζόμενα ελαιόλαδα είναι 42 (περισσότερα από κάθε προηγούμενο) και προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη. Τα μέλη του πάνελ είναι:
 
Εφη Χριστοπούλου (επικεφαλής της Επιτροπής), Αλίκη Γαλή, Ευστρατία Κουζούμη, Παναγιώτης Κάτσαρης, Ελευθερία Γερμανάκη, Βασιλική Σκιαδά, Ελισάβετ Τσιαβτάρη, Λουίζα Μικάλεφ, Μαρία Περδικάρη, Ευγενία Μαυροειδή. 
Η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ., στον συνεδριακό χώρο του "Elite City Resort". Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Εφη Χριστοπούλου, με θέμα «Μεθοδολογία αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών Ελαιολάδων. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού». Ευστρατία Κουζούμη, με θέμα «Τα διαπιστευμένα εργαστήρια ελαιολάδου του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" ως εργαλεία προστασίας ανάδειξης και ποιοτικής αναβάθμισης του Ελληνικού Ελαιολάδου». 
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν, για την προσφορά τους στον ελαιοκομικό τομέα, τρεις Μεσσήνιοι που έχουν συνεισφέρει στην αναγνώριση και στην ποιότητα του μεσσηνιακού ελαιόλαδου. 
Επίσης θα γίνει εκδήλωση food pairing όπου θα δοθεί η δυνατότητα γευστικής δοκιμής των ελαιόλαδων που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό σε συνδυασμό με διαφορετικά φαγητά και την οποία επιμελείται η ομάδα Oliverse. 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου