Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Περιοχές της Πυλίας χωρίς δακοκτονία

Επτά περιοχές της Πυλίας δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες για τη φετινή δακοκτονία στη Μεσσηνία και η ανάδειξή τους θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για τη ΔΚ Πύλου - Πύλας και τις ΤΚ Μεθώνης και Καλλιθέας, όπου δεν κατατέθηκαν προσφορές και τις ΤΚ Ευαγγελισμού, Λαχανάδας, Φοινικούντας και Ικλαινας, όπου δεν υπήρξαν κανονικές προσφορές. Κατά τα άλλα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε προχθές τους προσωρινούς μειοδότες για τη φετινή δακοκτονία στη Μεσσηνία και στις δύο Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, 35 εργολάβους ψεκασμών και 3 παγιδοθεσίας. Οι 8 από τους 35 εργολάβους ψεκασμών αναδείχθηκαν με κλήρωση, γιατί είχαν υποβληθεί ισότιμες προσφορές. 
Ακόμα, για την παγιδοθεσία δεν έγινε δεκτή η προσφορά του συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας, επειδή, σύμφωνα με την επιτροπή διεξαγωγής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, “η εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ως προς το ποσό, δεν καλύπτει την εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για το σύνολο των τμημάτων που περιλαμβάνονται στην τεχνική προσφορά”.
 
Για την ανάδειξη των αναδόχων τα επόμενα βήματα είναι: Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που καλούνται να καταθέσουν οι προσωρινοί μειοδότες. Η επιλογή με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Και η αποστολή των φακέλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν απρόοπτα, μέσα στο Μάιο με αρχές Ιουνίου θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι της δακοκτονίας. 
Στο μεταξύ, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας περιμένουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την απόφαση για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού για τη δακοκτονία, των τομεαρχών και των εργατοτεχνιτών. 
Να υπενθυμίσουμε ότι α) ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη φετινή δακοκτονία στη Μεσσηνία, για την ανάδειξη εργολάβων για τον ψεκασμό των ελαιοδέντρων από το έδαφος, είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.606.661,99 ευρώ (με ΦΠΑ 13%). Αφορά 143 τμήματα (δημοτικές και τοπικές κοινότητες). Προβλέπει να προστατευτούν 10.362.715 ελαιόδεντρα και να ψεκαστούν 5.181.359 ελαιόδεντρα σε όλο το νομό. 
Για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας ο προϋπολογισμός είναι 1.273.898,56 ευρώ. Προβλέπει να προστατευτούν 8.733.715 ελαιόδεντρα και να ψεκαστούν 4.366.859 ελαιόδεντρα, σε 119 τμήματα (δημοτικές και τοπικές κοινότητες). Για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας ο προϋπολογισμός είναι 332.763,53 ευρώ. Προβλέπει να προστατευτούν 1.629.000 ελαιόδεντρα και να ψεκαστούν 814.500 ελαιόδεντρα, σε 24 τμήματα (δημοτικές και τοπικές κοινότητες). 
β) Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την παγιδοθεσία της φετινής δακοκτονίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, είναι προϋπολογισμού 265.089,16 ευρώ. Προβλέπει την τοποθέτηση 5.267 δακοπαγίδων σε όλο το νομό, όπου θα προστατευτούν 10.362.715 ελαιόδεντρα. 
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου