Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σε συναντήσεις στη Λάρνακα ο Καφαντάρης


Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και του Προέδρου του δικτύου πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, θα παραβρεθεί στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο Δήμο Αραδίππου Κύπρου στη Λάρνακα. Ο Δήμος Αραδίππου φιλοξενεί τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INNOVATE, συντονιστής του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Energy Cities. Το INNOVATE αποσκοπεί στην υποστήριξη της εφαρμογής της Οδηγίας 2012/27/EE για την ενεργειακή απόδοση, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25/10/2012 και εφαρμόζει μια καινοτόμα ιδέα μέσω της οποίας, οι Δήμοι των πόλεων που συμμετέχουν θα δημιουργήσουν Γραφεία Υποστήριξης του Πολίτη για θέματα Καθαρής Ενέργειας ( Clean Energy One-Stop-Shops).


Εκπρόσωποι Δήμων ή Οργανώσεων από 12 χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Λετονία) θα συναντηθούν στην Αραδίππου και στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα διεξαχθεί και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INNOVATE και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smarter Together. Η πόλη του Μονάχου και η πόλη της Βιέννης ως Ευρωπαϊκοί «Φάροι» Έξυπνων Πόλεων θα εκπροσωπήσουν το Πρόγραμμα Smarter Together το οποίο υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα Έξυπνων Πόλεων στην Ευρώπη. Για την υλοποίηση των έργων του, το Smarter Together έχει λάβει κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο Energy Cities αποτελείται από 1000 Δήμους και φορείς σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι ο βασικός φορέας έκφρασης και εφαρμογής των ενεργειακών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης ο φορέας που υποστηρίζει τον Ευρωπαϊκό θεσμό «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την ορθή ενεργειακή διαχείριση και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Επιπλέον είναι συντονιστής και συμμέτοχος σε δεκάδες προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Δημήτρης Καφαντάρης θα υποβάλλει την αίτηση για τη συμμετοχή της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, ως μέλος στο δίκτυο Energy Cities. Η συμμετοχή σε αυτό το δίκτυο αναβαθμίζει σημαντικά τη δυνατότητα δικτύωσης και δυνατοτήτων χρηματοδότησης των Δήμων του δικτύου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.
Μεγάλη δημοσιότητα έχει δοθεί στο γεγονός από τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης καθώς ο Δήμος Αραδίππου συμμετέχει ως μέλος και στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ. Ο Δημήτρης Καφαντάρης με τις δραστηριότητές του, αποτελεί το συνδετικό κρίκο για την αξιοποίηση και εφαρμογή Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου