Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ηλίας Μαμαλάκης: «Να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά το ψάρι μας, ώστε τα παιδιά μας να μη τα βλέπουν σε φωτογραφία»


Θα ενημερώσει για την υπεραλίευση και θα μαγειρέψει στο κοινό της Καλαμάτας σήμερα το πρωί στην Κεντρική Αγορά!
 
Σ’ ένα ταξίδι γνώσεων και γεύσεων μας καλεί σήμερα το πρωί στις 11.00 ο πρεσβευτής της WWF Ελλάς, Ηλίας Μαμαλάκης, στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της WWF κατά της υπεραλίευσης, ο δημοφιλής γευσιγνώστης θα ενημερώσει το κοινό της Καλαμάτας για τα μυστικά της υπεύθυνης επιλογής ψαρικών, ενώ εν συνεχεία θα μαγειρέψει φρέσκα ντόπια ψάρια με τη βοήθεια σπουδαστών του ΙΕΚ Horizon, στο χώρο των βιολογικών προϊόντων της Αγοράς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της WWF Ελλάς, ύστερα από πρωτοβουλία του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και του «Γαστροναύτη», Παναγιώτη Παπανικολόπουλου, ενώ ο Δήμος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουν την εκδήλωση.
Στο πλαίσιο αυτής χθες το πρωί δόθηκε στο κατάστημα «Κύμα» συνέντευξη Τύπου από τους οργανωτές της.
Η υπεύθυνη της WWF Ελλάς για την εκστρατεία «Fish forward», Φένια Νικολάου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μπάκα και το Δήμο Καλαμάτας που δέχθηκαν να φιλοξενήσουν την εκδήλωση στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς, καθώς και το Σχολείο Τουρισμού και τις σχολές μαγειρικής της περιοχής για τη συνεργασία τους.
Σκοπός της εκδήλωσης, όπως τόνισε, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα της υπεραλίευσης που «μαστίζει» τις θάλασσες του πλανήτη, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται πολλά είδη ψαριών. Η λύση υπάρχει και είναι η ορθή κατανάλωση ψαρικών απ’
όλους μας, σημείωσε, και πάνω στην ενημέρωση για την ορθή κατανάλωση βασίζεται και η εκστρατεία της WWF Ελλάς με πρεσβευτή τον κ. Ηλία Μαμαλάκη.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, υπογράμμισε ότι είναι τιμή για την αγορά της πόλης να φιλοξενεί στο χώρο της τον πασίγνωστο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να πάει στη σημερινή εκδήλωση, καθώς θα ενημερωθεί κατάλληλα για την ορθή επιλογή των ψαρικών, ενώ θα γευθεί και θαλασσινές νοστιμιές δια χειρός του Ηλία Μαμαλάκη και σπουδαστών μαγειρικής από σχολές της Καλαμάτας.
Τέλος, σημείωσε ότι τα ψάρια που θα μαγειρέψουν σήμερα είναι προσφορά του ιχθυοπωλείου «Τασούλας Φοίφα».
Από την πλευρά του, ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπεραλίευσης, αν θέλουμε τα παιδιά μας να μη βλέπουν τα ψάρια μόνο σε φωτογραφίες, ενώ σημείωσε ότι η κατάλληλη ενημέρωση, τόσο των καταναλωτών όσο και των επαγγελματιών, μπορεί να δώσει λύσεις.
Κλείνοντας ευχαρίστησε το Σχολείο Τουρισμού και το «Γαστροναύτη» Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, που βοήθησαν γι’ αυτή την εκδήλωση, λέγοντας ότι η Καλαμάτα πάντα είναι πρωτοπόρα σε σπουδαίες πρωτοβουλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μαμαλάκης μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα σε δύο σχολές μαγειρικής της πόλης.
Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός και ως «Γαστροναύτης», κάλεσε με τη σειρά του τους πολίτες της Καλαμάτας να δώσουν το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση, ώστε να ενημερωθούν για το πολύ σημαντικό θέμα της υπεραλίευσης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Μαμαλάκη που για δεύτερη φορά, μετά την παρουσία του στο Σχολείο Τουρισμού το Νοέμβριο, τιμά την πόλη με την παρουσία του.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο υδροβιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της WWF Ελλάς, Μιχάλης Μαργαρίτης, μιλώντας για τα συνολικά τέσσερα προγράμματά της, με στόχο να σταματήσει η εκτός ορίων αλίευση στον πλανήτη.
 
Του Κώστα Γαζούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου