Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Εργα ύδρευσης 4,8 εκ. ευρώ στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Τα έργα ενίσχυσης των δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκ. ευρώ θα αποτελέσουν το μοναδικό θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 10 το πρωί. 
Ειδικότερα, το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει προγραμματικής σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος και του δήμου, προκειμένου ο δεύτερος να γίνει φορέας υλοποίησης, δεδομένου ότι διαθέτει διαχειριστική επάρκεια (προϋπόθεση που δεν καλύπτει η ΔΕΥΑ ΠΝ). Οπως είναι γνωστό, ο εν λόγω δήμος διεκδικεί, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικά 4,8 εκατ. ευρώ από διάφορα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και το “Φιλόδημος Ι”.
 
Συγκεκριμένα, ο δήμος επιδιώκει τη χρηματοδότηση, με 1.207.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”, των έργων ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος και παράλληλα τη χρηματοδότηση με 143.879,43 ευρώ από το ΠΔΕ του έργου ύδρευσης στο Βασιλίτσι. Από το ΠΔΕ, επίσης, διεκδικεί και τη χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο με προϋπολογισμό 3.544.000 ευρώ. Οπως έγινε γνωστό για το έργο ύδρευσης στη Δ.Ε. Νέστορος, αυτό αφορά την ενίσχυση του δικτύου με την προσθήκη και διασύνδεση δύο νέων γεωτρήσεων, την ανακατασκευή και την επέκταση της χωρητικότητας της μίας δεξαμενής στη Χώρα και άλλες μικρής κλίμακας επεμβάσεις στο δίκτυο. Στόχος, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, είναι “η αντιμετώπιση της ελλιπούς δυναμικότητας των πηγών υδροδότησης κατά τους θερινούς μήνες και η αντιμετώπιση προβλημάτων έλλειψης πίεσης σε ορισμένα σημεία του δικτύου”. 
Αναφορικά με το έργο ύδρευσης στο Βασιλίτσι, το προτεινόμενο νέο εσωτερικό δίκτυο θα αντικαταστήσει το υπάρχον παλιό, που αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες 40ετίας. Οι αγωγοί αυτοί, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, “παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές, με αποτέλεσμα το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου και την απώλεια νερού”. 
Τέλος, το έργο αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο αφορά στην κατασκευή ενός αντλιοστασίου σε κάθε χωριό, καθώς και στην κατασκευή δικτύων συνολικού μήκους 10,4 χλμ. για τη μεταφορά των λυμάτων στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του τ. Δήμου Νέστορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου