Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Παραμένει το ενδιαφέρον από τη Fraport για το αεροδρόμιο Καλαμάτας


Ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας, έχει η Fraport, αλλά θα περιμένει τις κυβερνητικές αποφάσεις για να πάρει τις δικές της.
Με ρυθμούς υπερδιπλάσιους των προσδοκιών της Fraport Greece τρέχουν το 2018 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσινέλ, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης, ο Ιούνιος κινείται με άνοδο της τάξης του 11%. Υπενθυμίζεται πως το φθινόπωρο οι εκτιμήσεις της εταιρείας για ολόκληρο το 2018 κινούνταν κοντά στο 6%.
Ο επικεφαλής της παραχωρησιούχου αποκάλυψε επίσης πως έχει προχωρήσει σε σειρά επαφών, με στόχο τη μείωση της εποχικότητας, τόσο με εγχώριους παράγοντες, όπως ξενοδόχους και αιρετούς, όσο και με διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές. Επίσης, ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση του επενδυτικού προγράμματος, και μετά την καλοκαιρινή σεζόν ξεκινούν όλα τα βασικά έργα ανάπτυξης νέων υποδομών.
Ο Αλεξάντερ Τσινέλ εκτίμησε ακόμα πως το ζήτημα της διαιτησίας για την αποζημίωση των 27 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο που της έχει επιδικάσει η αρμόδια επιτροπή για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα αεροδρόμια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα, θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.
Ξεκαθάρισε, δε, πως τα χρήματα αυτά θα επανεπενδυθούν στα αεροδρόμια. Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος για το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών όταν αυτό πουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, σημείωσε πως δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό των μετόχων του, αλλά εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση πως δε θα είχε ιδιαίτερο νόημα για τη Fraport, αφού είναι διαχειριστής και όχι χρηματοοικονομικός επενδυτής.
Αντιθέτως, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας για μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που δεν έχουν ακόμα παραχωρηθεί, εφόσον το κράτος ενδιαφερθεί για μια τέτοια διαβούλευση.
«Η ανάπτυξή τους επηρεάζει το σύνολο της αγοράς την οποία υπηρετούμε και για αυτό είναι αμοιβαία επωφελές να γίνουν επενδύσεις σε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, το Μάιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος αυξήθηκαν με ρυθμούς της τάξης του 30%. Από την αρχή του έτους έως και το Μάιο οι διεθνείς αφίξεις έχουν αυξηθεί κατά 19,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου