Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στην Costa Navarino ανακοίνωσε ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος στο 13ο Aegean Pro Am Event


Ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και κυβερνητικές φιλοφρονήσεις
 
 Με πολλές… ειδήσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Costa Navarino η εκδήλωση της απονομής των επάθλων στους νικητές του 13ου τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, τα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να ολοκληρωθούν δύο ακόμα γήπεδα γκολφ στις εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας, κάτι που θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συμμετασχόντων, αλλά και θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην επέκταση της Costa Navarino με ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.
Εκτός, όμως, από επενδυτικές ειδήσεις, η βραδιά του περασμένου Σαββάτου είχε και πολιτικές παρουσίες, αφού στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Στην ομιλία του ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σχολίασε ότι ο κ. Χαρίτσης από την πρώτη στιγμή της θητείας του στο υπουργείο στάθηκε στο πλευρό της Costa Navarino, βλέποντας έγκαιρα την προστιθέμενη αξία που αποκτά με την παρουσία της η Μεσσηνία. Ο πρόεδρος της TEMES τόνισε ότι είναι σημαντικό η κεντρική διοίκηση να βοηθά και όχι να είναι τροχοπέδη στις επενδυτικές δραστηριότητες οι οποίες αναπτύσσονται στο νομό.
Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντακόπουλος δε στάθηκε φειδωλός ούτε απέναντι στον κ. Πιτσιόρλα, αφού εκθείασε την προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο των Golden Visas και του νόμου για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Καλά λόγια άκουσε και ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος στηρίζει τα σχέδια για την περαιτέρω πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλητισμού στη Μεσσηνία.
Από τη βραδιά αισθητή ήταν η απουσία του δημιουργού της Aegean Airlines και εμπνευστή του ετήσιου τουρνουά, Θόδωρου Βασιλάκη. Η τιμή, όμως, που του επιφυλάχθηκε, τόσο στις ομιλίες όσο και με εικόνες, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.
Να σημειώσουμε ότι στο 13ο Aegean Airlines Pro-Am συμμετείχαν 66 ομάδες με 264 επαγγελματίες και ερασιτέχνες του γκολφ, προερχόμενοι από 28 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα -πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes Course και The Bay Course).
Είναι γεγονός ότι υπάρχει πολυετής στρατηγική συνεργασία της Aegean με την TEMEΣ, η οποία  έχει στόχο την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα - καθώς και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αρχές και στόχους, με οφέλη για την τουριστική αγορά και τον αθλητισμό.
Η Aegean με την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει ένα διεθνές τουρνουά γκολφ Pro-Am θεσμό, αλλά και η ΤΕΜΕΣ με τις εν γένει υποστηρικτικές της ενέργειες σε φορείς και σε ακαδημίες του γκολφ στην Ελλάδα, στηρίζουν δυναμικά την ανάπτυξη του γκολφ: ενός αθλήματος που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εναλλακτικές μορφές ποιοτικού τουρισμού.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου