Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

IRONMAN 2019: Διεξαγωγή στην Costa Navarino και τους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος


Μια σύγχρονη αθλητική εικόνα ξεκινάει στη χώρα που δημιούργησε το Ολυμπιακό πνεύμα, καθώς η Costa Navarino φιλοξενεί το πρώτο ελληνικό triathlon IRONMAN® 70.3®. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου 2019 στην Costa Navarino και τους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος, σ’ ένα από τα πιο παρθένα και μαγευτικά παραθαλάσσια μεσογειακά τοπία. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino η παρουσίαση του πρώτου ελληνικού αγώνα triathlon IRONMAN® 70.3®, ενώ σε αυτή έλαβε μέρος και ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Κατσούλας.
Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στη διοργάνωση και για το σκοπό αυτό έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσιάστηκαν και οι διαδρομές των τριών αθλημάτων (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο).
Η Costa Navarino καλωσορίζει τους αθλητές από όλο τον κόσμο στο πρώτο IRONMAN 70.3 της Ελλάδας για να γνωρίσει τη φημισμένη μεσσηνιακή φιλοξενία, μια λέξη που προέρχεται από την Οδύσσεια του Ομήρου.
«Ένας ξεκάθαρος τουριστικός προορισμός και η γενέτειρα του ανταγωνιστικού αθλητισμού, η Ελλάδα, έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα τριαθλητών που προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να προσθέσει ένα IRΟNMAN 70.3 τρίαθλο στο ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα», έχει δηλώσει ο Stefan Petschnig, επικεφαλής Επιχειρήσεων και Νέων Επιχειρήσεων της EMEA. «Σε συνδυασμό με την απίστευτη φιλοξενία, τα όμορφα τοπία και τη διάσημη αθλητική ιστορία, οι αθλητές σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε μια μοναδική εμπειρία που άλλες τοποθεσίες μπορούν να αντιγράψουν».
Η Costa Navarino βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και είναι εύκολα προσβάσιμη με απευθείας πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι το Ναυαρίνο. Από την Αθήνα, η Costa Navarino απέχει περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο (270χλμ.) και από το διεθνές λιμάνι της Πάτρας, το οποίο έχει καθημερινά δρομολόγια από / προς την Ιταλία, δύο ώρες οδικώς (200 χλμ.).
Από την παρθένα παραλία του Ναυαρίνου, οι αθλητές θα ξεκινήσουν μια βουτιά 1,9 χλμ. στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, με θερμοκρασίες νερού συνήθως γύρω στους 17 ° C (63 ° F). Η ποδηλατική πορεία έχει εκτιμώμενη συνολική υψομετρική διαφορά 800 μ. και αποτελείται από μια πορεία δύο γύρων και 90,1 χλμ. (56 μιλίων) σε άριστες ασφαλτοστρωμένες οδούς. Ξεκινώντας από την Costa Navarino, οι αθλητές θα περάσουν μέσα από τους αρχαίους ελαιώνες και τους πευκόφυτους λόφους, χωρίς να χάσουν ποτέ την καταγάλανη γαλάζια θαλασσογραφία του Ιονίου. Τέλος, η πορεία 21,1 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει από το θέρετρο Costa Navarino προς τη χρυσή αμμουδιά της Βοϊδοκοιλιάς, η οποία είναι δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή του Natura 2000.
Η διαδρομή συνεχίζεται μέχρι τη λιμνοθάλασσα πάνω από τα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, προτού επιστρέψει στη γραμμή τερματισμού στο The Romanos, ένα πολυτελές συγκρότημα στην Costa Navarino. Η περιοχή διαθέτει ένα από τα πιο συναρπαστικά τοπία, μια αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά που εκτείνεται σε 4.500 χρόνια και προσκαλεί τις καιρικές συνθήκες, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για έναν αγώνα IRONMAN 70.3.
Με κληρονομιά που περιλαμβάνει την πλούσια γοητεία των βασιλιάδων και των βασιλισσών, την τιμή και την παράδοση, τον πόλεμο και τη φιλία, η Costa Navarino αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε μια συναρπαστική ιστορία. Επισκεφθείτε νεολιθικούς οικισμούς, Μυκηναϊκά ανάκτορα, κλασικούς ναούς, βυζαντινές εκκλησίες και μεσαιωνικά κάστρα, όλα εύκολα προσβάσιμα τόσο από τη Μεσσηνία όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι η Costa Navarino θα προσφέρει 30 προκριματικές διαθέσιμες συμμετοχές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IRONMAN 70.3 στη Νίκαια της Γαλλίας. Οι εγγραφές ήδη άνοιξαν στην ιστοσελίδα www.ironman.com/greece70.3. Οι ερωτήσεις αθλητών μπορούν να απευθύνονται στο greece70.3@ironman.com. Για διαμονή και ταξιδιωτικές υπηρεσίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ezgreece.gr/ironman/.
Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Κατσούλας, επισήμανε: «Ο δήμαρχος και όλος ο Δήμος Τριφυλίας αγκαλιάσαμε αμέσως αυτό το διεθνούς φήμης αθλητικό γεγονός, που διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στη περιοχή μας, στο Δήμο μας. Η τουριστική προβολή θα είναι παγκόσμια, αφού οι αγώνες προβάλλονται παγκοσμίως. Υπολογίζεται οι αθλητές να ξεπεράσουν τους 2.500 και με τους συνοδούς θα έρθουν περίπου 6.000 με 8.000 κόσμος. Τα γύρω καταλύματα έχουν ήδη καταληφθεί και οι διοργανωτές με ρωτούσαν για τα ξενοδοχεία της Κυπαρισσίας. Ως Δήμος θα προσφέρουμε υποστήριξη σε ό,τι μας ζητηθεί και προ πάντων στον τομέα του εθελοντισμού, όπου θα χρειαστούν πολλά άτομα σε όλες τις διαδρομές. Δεδομένου ότι το IRONMAN θα διοργανώνεται εδώ, τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια, μπορούμε να καταλάβουμε το τεράστιο όφελος που θα προκύψει για το Δήμο μας!».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου