Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Aδελφοποίηση Δήμων Πύλου - Νέστορος και Υδρας

Η αδελφοποίηση του Δήμου Πύλου - Νέστορος με τον Δήμο Υδρας θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, που προγραμματίζεται για μεθαύριο Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα.
Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ημερήσια διάταξη, η αδελφοποίηση προτείνεται “ένεκα των πολλών ιστορικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου (Νιόκαστρο, Σφακτηρία, Ναβαρίνο, Παλαιόκαστρο, Κρεμμύδια, Σχοινόλακα, Μεθώνη) με τη συμμετοχή Υδραίων πολεμιστών και ναυμάχων που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως, το 1821”.
Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, το Σώμα καλείται να εγκρίνει τους όρους προγραμματικής σύμβασης που αφορά τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση ζημιών και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης με στόχο την προστασία του Κάστρου και της παράκτιας ζώνης της Μεθώνης.
Ακόμα θα κληθεί να δώσει παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης διαφόρων έργων -και συγκεκριμένα της βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου Χανδρινού - Πλατανόβρυσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, της συντήρησης και επισκευής του δρόμου Πύργου - Μεθώνης, στο τμήμα Χώρα - Κορυφάσιο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2018, καθώς και της ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύλου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.
Τέλος, μεταξύ άλλων, θα αποφασίσει επί της μελέτης για την έκδοση τόμου με τίτλο “Δήμος Πύλου - Νέστορος, Οψεις της Ιστορίας και του Πολιτισμού”, σε 2.500 αντίτυπα, με προϋπολογισμό
31.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου