Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Αναμένονται ανακοινώσεις για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την ένταξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και των αντιπλημμυρικών έργων του αυτοκινητόδρομου στα όρια του Δήμου Καλαμάτας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι υπογραφές των αρμοδίων υπουργών Υποδομών και Ανάπτυξης και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο προσανατολισμός είναι τα δύο σημαντικά έργα να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η κατεύθυνση είναι την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος που βρίσκεται σε προτεραιότητα, να την αναλάβει η Υπηρεσία Παραχωρήσεων του υπουργείου Υποδομών, είτε ο δρόμος γίνει ως επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του “Μορέα”, είτε ως δημόσιο έργο. Και αυτό γιατί για το υπουργείο η σημασία του συγκεκριμένου οδικού άξονα είναι πολύ μεγάλη και θεωρείται επέκταση του αυτοκινητόδρομου στο εσωτερικό της Μεσσηνίας.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το οδικό αυτό τμήμα αναμένεται να τεθεί για ενημέρωση και διαβούλευση μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα γνωμοδοτήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας και νέα γέφυρα στον Πάμισο θα είναι τετράιχνος, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Και η συνέχεια προς Πύλο και Μεθώνη, σε πρώτη φάση μέχρι το Σουληνάρι, θα είναι όπως ο βελτιωμένος -υπό ολοκλήρωση- Σουληνάρι - Κορυφάσιο.
Οι μελέτες για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και για τα αντιπλημμυρικά έργα του αυτοκινητόδρομου που θα καλύψουν και την περιοχή του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εκπονούνται από τον “Μορέα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου