Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το Νοέμβριο η μελέτη για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Παραδόθηκε από τον “Μορέα” στο υπουργείο Υποδομών η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, που αφορά τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου, και μέσα στην εβδομάδα θα την έχει στα χέρια της η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος. 
Μετά από έναν σύντομο έλεγχο από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου η μελέτη αναμένεται να σταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για δημόσια διαβούλευση και γνωμοδότηση. 

 Η μελέτη θα συζητηθεί επίσης στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, και οι απόψεις τους θα διαβιβαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει την ευθύνη της γνωμοδότησης. Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η πραγματοποίηση σύσκεψης στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των συναρμόδιων υπουργείων για τη χρημαδότηση του έργου. Η ΕΤΕΠ έχει εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του έργου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, λόγω της προοπτικής τουριστικής ανάπτυξης της Πυλίας, μετά τις επενδύσεις της Costa Navarino. 
Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου