Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΜΕΣ: Σχέδια για πέντε νέα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία και ένα «νέο» Hilton στην Αθήνα

Αλλεπάλληλες επενδύσεις προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια η ΤΕΜΕΣ, η εταιρεία που ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Costa Navarino, αλλά και το 50% του Hilton Athens.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης της εύλογης αξίας της «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας» (Τ.Ε.ΜΕΣ), η οποία θα απορροφήσει τρεις μικρότερες εταιρείες τις πανόραμα κατασκευαστική, Navarino Bella Vista κατασκευαστική και Ναβαρίνο Αμπελώνες, η ΤΕΜΕΣ θα υλοποιήσει την κατασκευή πέντε νέων ξενοδοχείων τη Μεσσηνία και τον εκσυγχρονισμό του Hilton Αθηνών, επενδύοντας σε πρώτη φάση πάνω από 190 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τα επόμενα χρόνια σχεδιάζεται η δημιουργία δυο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Navarino Waterfront και Navarino Bay στην περιοχή της Γιάλοβας και τριών ακόμη ξενοδοχείων Navarino Blue (δυο πεντάστερα και ένα τετράστερο) στην περιοχή του Βελίκα στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Επίσης η ΤΕΜΕΣ σχεδιάζει επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Hilton Athens.
Ειδικότερα το Navarino Bay πήρε άδεια για έναρξη εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020 Θα περιλαμβάνει 51 σουίτες και 48 βίλλες με πισίνες και γήπεδο γκολφ. Το κεφάλαιο που θα δαπανηθεί για την κατασκευή τους ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.
Το Navarino Waterfront Hotel πήρε άδεια έναρξης εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020 και θα λειτουργήσει από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Θα περιλαμβάνει 162 δωμάτια και σουίτες και 47 μεζονέτες τριών και τεσσάρων δωματίων. Το κεφάλαιο που θα δαπανηθεί για την κατασκευή θα ανέλθει στα 75 εκατ. ευρώ.
Το Hilton Athens θα προβεί σε επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ με σκοπό τη ριζική αλλαγή του μοντέλου του ξενοδοχείου. Οι δομικές αλλαγές αναμένεται να διαρκέσουν δυο έτη με το πρόγραμμα να ξεκινά το 2019 και να ολοκληρώνεται το 2021. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών. Τα παρόντα 506 δωμάτια θα μετατραπούν σε 126 πολυτελείς κατοικίες και 239 δωμάτια υψηλών προδιαγραφών. Επίσης θα υπάρχουν ιδιωτικά clubs με εστιατόρια διακεκριμένων Brands, club υγείας κ.λ.π.
Οι παραπάνω επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ προστίθενται στα ήδη λειτουργούντα ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Westin Resort (το οποίο ξεπέρασε τις 78.000 διανυκτερεύσεις το 2017) και Romanos Resort (που το 2017 κατέγραψε πάνω από 32.000 διανυκτερεύσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου